Firbenet superliga kommer til Esbjerg for første gang

Sanne Lorenzen og Gunnild Jacobsen fra EOR gør klar til det første Landstævne i Esbjerg nogensinde.
Foto: Privatfoto

Firbenet superliga kommer til Esbjerg for første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationalt: EOR afvikler i weekenden Esbjergs første landsstævne nogensinde med deltagelse af den absolutte elite herhjemme.

Rideklubben Esbjerg & Omegns Rideklub (EOR) høster i disse dage for alvor frugterne af det splinternye ridecenter, som klubben sidste år tog i anvendelse.

Sidste weekend kom de nye faciliteter til sin ret, da klubben afviklede et stort distriktsstævne i spring, og i den kommende weekend bliver det endnu større, når EOR og Esbjerg for første gang nogensinde er vært ved et landsstævne i dressur.

Ifølge klubbens formand Torben Farup Henriksen har man tidligere skullet til f.eks. Vejle og Middelfart for at opleve et landsstævne.

Ved stævnet, der begynder fredag og slutter søndag, deltager landets bedste ryttere med deres heste. Blandt andet deltager en af Europas førende hingstestationer Blue Hors, hvis heste til flere hundredtusinder af kroner har vundet adskillige Danmarksmesterskaber i dressur samt deltaget ved Europamesterskaber, verdensmesterskaber og Olympiske Lege.

- Det er et kæmpe arrangement med deltagelse af cremen af cremen. Alle sitrer af spænding herude, og vi vil gerne gøre det så godt, at vi i fremtiden måske kan få lov til at arrangere internationale stævner, siger formanden, der vurderer at sidste weekends distriktstævne og det kommende landsstævne, når denne uge er omme, samlet vil have sendt op imod 3000 personer forbi det nye ridecenter.

Der er ca. 300 starter fordelt i 12 klasser fra MB0 til Grand Prix Speciale. Rytterne kommer fra hele landet, og også ryttere fra lokalområdet deltager. Desuden har borgmester Johnny Søtrup lovet at kigge forbi stævnet søndag. For at imødekomme ønske om opstaldning af alle de tilrejsende heste, bliver der opstillet mobile teltstalde.

Næste landsstævne, som EOR har fået lov til at arrangere, er i spring og afholdes fra 7.-9. september i år.

Ridecentret
EOR flyttede fra sin tidligere placering på Sjelborgvej tæt ved Hjerting til Sjelborg Kirkevej 30. Her er der bygget et nyt ridecenter, som omfatter to sammenbyggede ridehaller med tilskuerpladser, rytterstuer med køkkenfaciliteter og toiletter og stald med plads til 60 heste.

Firbenet superliga kommer til Esbjerg for første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce