Festugen samler kulturelle bysbørn på scenen

Torvet midt i Esbjerg bliver mandag omdannet til scene og tilskuerrækker, når Esbjerg Live Talks for første gang nogensinde løber af stablen i festugen. Arkivfoto: Annett Bruhn

Festugen samler kulturelle bysbørn på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften i festugen kan du opleve et spritnyt koncept på Torvet. Det skal handle om musik og kultur i Esbjerg, og der kommer især mange musikere på scenen, som alle har en forbindelse til byen.

Esbjerg: Et spritnyt scenekoncept spækket med musik og interessante snakke om Esbjerg kommer nu til festugen. En stor portion forskellige kulturpersonligheder gæster Esbjerg Live Talks til både snak og optrædener.

På scenen vil der være et sofahjørne, hvor gæsterne skal sidde og snakke om Esbjergs kulturelle og musikalske liv, og et husband fyrer op for masser af musik sammen med flere af de gæstende musikere.

Idéen er Annette Posselts, som er eventmanager for Esbjerg Festuge. Den kom til hende, da hun sidste forår så et gammelt videoklip fra DR's Arkiv. Det var et indslag fra Kridthuset, hvor man talte om, at man gerne ville have musiksteder til Esbjerg. I klippet blev der også talt om kulturen i byen.

Gæster på scenen til Esbjerg Live Talk
Jan SvarrerSilje Holtan

Leif Fabricius

Kurt Banke

Jonas Rendbo

Sebastian Wolff

Morten Nissen

Kirstine Bonde

Sinne Eeg

Teddy Vork

Jan Mols

Johan Lind

Jesper Holm

Trine Gadeberg

Nicolai Bøgelund

Nicolas Kock

Esbjerg med i bagagen

Esbjerg som by kan rigtig mange ting, og en af de ting er kultur. For Annette Posselt var det vigtigt at sætte fokus på byens kulturelle styrker, da konceptet Esbjerg Live Talks skulle udvikles. Derfor er der blevet inviteret personer, der alle har Esbjerg som fællesnævner.

Nogle er vokset op i byen, nogle har gået på musikkonservatoriet her, og nogle bor her nu. Mange har startet deres karriere her. Og nu er de inviteret tilbage for at tale om Esbjerg og kultur.

- Omdrejningspunktet for samtalerne bliver, hvordan de hver især har Esbjerg med i bagagen, siger Annette Posselt.

Esbjerg Live Talks bliver en blandet pulje af alt det bedste. Her bliver snak i sofaen oppe på scenen, og snakken bliver brudt af husbandet Kennet Lauridsen & Party People, som nogle af gæsterne undervejs vil optræde med.

Danmarks Liverpool og rockbyen

På scenen tager man forskellige emner op om musikken i Esbjerg. Det skal handle om Danmarks Liverpool, da byen i 1960'erne både kunne byde på bandet The Young Ones og spillestedet Africano, det skal handle om Esbjerg som rockby, om livescenen gennem tiden og om at komme fra musikkonservatoriet og drage ud i verden.

De inviterede musikere tæller blandt andre Jonas Rendbo, der har spillet med Outlandish, Trine Gadeberg, som er kendt fra City Singler, Johan Lind fra The Swingsters, jazzsangerinden Sinne Eeg og rockmusikeren Sebastian Wolff fra Kellermensch.

Udover musikere har man også inviteret de to aktuelle forfattere Jesper Holm og Teddy Vork til at tale om litteratur.

P4-vært Rikke Egholm Ravn vil styre slagets gang på scenen under Esbjerg Live Talks. Det hele kommer til at foregå mandag den 13. august klokken 19.30 på Torvet midt i Esbjerg, hvor der vil være opstillet bænke til publikum.

- Jeg glæder mig og håber, at folk vil komme og kigge og være nysgerrige. Så kan vi forhåbentlig fortsætte med konceptet næste år - måske med sport og sportsfolk som det store tema, siger Annette Posselt.

Festugen samler kulturelle bysbørn på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce