Farvel til Mandø-fond

Klithus Mandø er solgt til firmaet bag Mandøbussen efter en budrunde, og det skal omdannes til Restaurant Vadehavet. Byrådet har nu godkendt nedlæggelse af fonden. Arkivfoto: Ole Maas.

Farvel til Mandø-fond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Byråd godkendte mandag aften den såkaldte likvidation af fonden, som sidste år solgte Klithus Mandø til ejeren af Mandøbussen.

Mandø: Fonden for Mandø-Centret - en selvejende institution i Esbjerg Kommune, der blev oprettet i et samarbejde mellem borgerforeningen Mandø, Mandøforeningen og den daværende Ribe Kommune, nedlægges nu officielt.

Det står klart efter byrådsmødet mandag aften, hvor politikerne formelt godkendte en såkaldt likvidation af fonden og udlodning af fondens formue på mellem 1,5 og 1,8 millioner kroner til Mandøforeningen. Kravet er, at formuen skal anvendes til almennyttige og kulturelle formål på Mandø.

Bestyrelsen for Fonden for Mandø-Centret besluttede i maj 2017 at sælge KlithusMandø på Vestervej 1. Der indløb tre bud, og det højeste bud kom fra ejeren af firmaet bag Mandøbussen, som dermed overtog øens gamle skole, der i de seneste seks år har haft fire bestyrerpar, som har drevet café og restaurant med mulighed for udlejning af værelser, lejligheder og udlejning til lejrskoler. Fra bygningerne driver familien bag Mandøbussen nu Restaurant Vadehavet.

Ivan Lauridsen, formand for fonden bag Klithus Mandø fortalte forud for salget, at præmisserne var, at ejendommen skulle drives videre til turistformål, og at dem der skulle drive ejendommen videre skulle have godt lokalkendskab til Mandø og have mulighed for på sund vis at drive en forretning der.

Farvel til Mandø-fond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce