Fanø topper listen over skilsmisser sammen med København

En ny liste har Fanø i top sammen med København, når det kommer til antallet af skilsmisser pr. 1000 gifte sidste år. Arkivfoto: Rune Evensen/Scanpix

Fanø topper listen over skilsmisser sammen med København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af skilsmisser på Fanø er på sit højeste siden 2012, det viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene er faktisk på niveau med København, og det kan der være flere forskellige grunde til, mener kultursociolog Emilia van Hauen.

FANØ: 16 par blev i 2016 skilt på Fanø. Det svarer til 21 ud af hver 1000 gifte par og placerer Fanø på en delt førsteplads sammen med København. Til sammenligning ligger Esbjerg på 14 skilte ud af hver 1000 gifte. Antallet af skilte på øen er desuden det højeste siden 2012. Kultursociolog Emilia van Hauen peger på, at der kan være flere forskellige grunde til, at tallene for Fanø ligger, hvor de gør.

- I små, mere afgrænsede samfund, som Fanø er, er det ikke unaturligt, at der kan være tale om en dominoeffekt. Når to-tre par begynder at tale om skilsmisse, så kan det hurtigt sprede sig til flere, siger Emilia van Hauen.

Hun nævner desuden, at befolkningstilvæksten fra især København kan være en medvirkende faktor til, hvorfor tallene ligger på samme niveau.

- Det kan ikke udelukkes, at der er en række københavnere, der har trukket tendensen med til Fanø, siger Emilia van Hauen.

Det er da også københavnere, der er næstflest tilflyttere af til Fanø siden 2012. 87 fra hovedstaden har taget turen til øen i Vadehavet. De må kun se sig slået af omkring 300 esbjergensere, der har taget samme tur.

Ti kommuner med flest og færrest skilsmisser pr. 1000 gifte i 2016
1. København - 212. Fanø - 21

3. Holbæk - 20

4. Ishøj - 20

5. Sorø - 20

6. Kalundborg - 20

7. Ringsted - 19

8. Næstved - 19

9. Slagelse - 19

10. Halsnæs - 18

 

1. Christiansø - 0

2. Læsø - 7

3. Kerteminde - 11

4. Vesthimmerland - 11

5. Rebild - 12

6. Lemvig - 12

7. Furesø - 12

8. Struer - 12

9. Allerød - 12

10. Sønderborg - 12

 

Særlige omstændigheder

Som den sidste grund peger Emilia van Hauen på, at der kan være en særlig omstændighed, der medvirker til, at man ser stigningen på Fanø netop i 2016.

- På øer kan der være noget, der gør, at man ser de ekstreme udsving. Der har måske været et foredrag om ægte kærlighed eller noget andet, der på en eller anden måde har sat skub i nogle tanker, siger Emilia van Hauen.

Borgmester på Fanø, Erik Nørreby (V), er ikke overrasket over, at Fanø på nogle punkter ligner København, men han ærgrer sig over antallet af skilsmisser på øen.

- Når et par har besluttet sig for, at de ikke længere skal være gift, er det eneste, vi kan gøre som kommune at sørge for, at der er gode rammer for familierne, især hvis der er børn involveret, siger Erik Nørreby.

Fanø topper listen over skilsmisser sammen med København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce