Fanø er fortsat regionens drukkonge

Fanø har fortsat førstepladsen i regionen, når det kommer til at drikke alkohol. Arkivfoto

Fanø er fortsat regionens drukkonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver fjerde beboer på Fanø overskrider Sundhedsstyrelsens lavrisikogrænse for alkohol. Det viser den nye sundhedsprofil fra Region Syddanmark, selv om den dog også fortæller om fremgang.

Fanø: Beboerne på Fanø er stadig nummer et, når det kommer til alkohol. I den nye sundhedsprofil fra Region Syddanmark kan man se, at over hver fjerde overskrider Sundhedsstyrelsens anbefaling om højst syv genstande om ugen for kvinder og 14 genstande for mænd. Statistikken viser dog en fremgang i forhold til seneste måling i 2013 på 5,5 procentpoint. Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Johan Brink Jensen (S), er tilfreds med fremgangen.

- Ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv er niveauet stadig problematisk, men det er positivt, at tallet er blevet lavere, siger Johan Brink Jensen.

Selv om der er fremgang at spore i tallene, ligger Fanø fortsat i top, når man kigger på hele landsdelen, hvor kun cirka 15 procent overskrider Sundhedsstyrelsens anbefaling.

Om undersøgelsen
Sundhedsprofilen er den største nationale sundhedsundersøgelse. Den blev gennemført første gang i 2010, så i 2013 og nu altså i 2017.Region Syddanmark har foretaget undersøgelsen i eget område, og her har godt 40.000 syddanskere medvirket i undersøgelsen, hvor de har vurderet deres eget helbred og sundhed i et spørgeskema.

På den baggrund har Region Syddanmark kunnet sammenfatte undersøgelsen til et øjebliksbillede af syddanskernes sundhedstilstand.

Alkohol er et stort problem

Næsten hver fjerde på øen viser også tegn på et problematisk alkoholforbrug, hvilket også giver en førsteplads i regionen. Tegn på problematisk alkoholforbrug kan for eksempel være, at man jævnligt drikker en øl som det første om morgenen, eller at man har følt sig skamfuld over sine alkoholvaner. Det er et stort problem, siger udvalgsformand fra Region Syddanmark.

- Alkohol er direkte eller indirekte årsag til over 200 forskellige sygdomme, der hvert år slår mange danskere ihjel. Derfor er det så vigtigt, at vi får nedbragt forbruget af alkohol, siger Bo Libergren (V), formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark, i en pressemeddelelse.

Forbruget i regionen er da også på vej ned med et lille fald på 1,5 procentpoint siden seneste måling i 2013.

Udvalgsformand: Vi arbejder på problemet

Johan Brink Jensen fortæller, at man på Fanø har gjort meget ved problemet allerede.

- Vi har et tilbud om alkoholafvænning, som flere end tidligere har taget imod. Derudover har vi fået konkret uddannede medarbejdere i vores institutioner for at opspore familier med børn i problemer. Vi har sat meget fokus på alkohol i familier, da vi tror, at det er indgangen til hele problemet, siger Johan Brink Jensen.

Ifølge ham er det nemlig, hvis alkoholforbruget påvirker børn, at der for alvor kan blive et problem, og den bekymring tager kommunen meget alvorligt.

Fanø er fortsat regionens drukkonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce