Familien Søby Jensen har fået en ekstra datter

Mor Nina, brødrene Simon og Esben samt søster Ellen og far Erik følger med, når Letizia Violi instruerer i, hvordan man korrekt dypper en italiensk småkage i kaffe. Foto: Anna Husted Kristensen

Familien Søby Jensen har fået en ekstra datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden august har familien Søby Jensen haft 17-årige Letizia Violi boende i deres hus. Hun er udvekslingsstudent fra Norditalien og skal bruge ti måneder hos den danske værtsfamilie.

Darum: - Vi ser nogle andre ting og får en ny indsigt i det danske liv og samfund. Det er meget givende som familie.

Sådan beskriver moderen Nina Jensen fordelene ved at være værtsfamilie for et ungt menneske. Hendes familie har nemlig åbnet hjemmet i Darum op for den 17-årige udvekslingsstuden Letizia Violi fra Norditalien.

Det er heller ikke første gang, at familien har haft en udvekslingsstudent i huset. Tidligere har de haft unge fra blandt andet USA, Finland, Australien og Estland.

- Vi får forbindelser til en række andre lande, som man så kan benytte, når vi rejser ud i verden for at besøge tidligere udvekslingsstudenter i deres hjemland, siger faderen Erik Søby Hansen, som da også klart regner med, at familien skal aflægge et besøg i Letizias hjemby i Italien.

For familien Søby Jensen er det vigtigt, at Letizia ser noget af den danske kultur og seværdigheder. De har derfor haft hende med i Legoland, til Lalandia i Rødby, og så har hun selv været på tur til København og Odense, og nu planlægger familien et visit i Skagen.

Familien Søby Jensen
Familien består af moderen Nina Jensen, faderen Erik Søby Hansen, søster Ellen på 17 år, og storebrødrene Esben på 20 år og Simon på 23 år, der begge er flyttet hjemmefra.Både mor Nina og storebror Simon har begge været på udveksling, og familien har tidligere haft udvekslingsstudenter til at bo hos dem.

Udvekslingen sker gennem organisationen MyEducation, som netop nu står og mangler værtsfamilier i Syddanmark.

En del af familien

Men for værtsfamilien er det også vigtigt, at hun oplever en helt almindelige hverdag, for som i enhver anden familie følger der også pligter med i huset så som oprydning og rengøring, når man er udvekslingsstudent.

- Letizia er jo ingen au pair, men det er heller ikke et femstjernet hotel, som hun kommer til, fortæller Nina Jensen, der dog fortæller, at Letizia er meget engageret i familien og dagligdagen.

- Jeg vil altid hjælpe med, det jeg kan. For jeg vil ikke skuffe dem, nu hvor de har åbnet deres hjem for mig, fortæller Letizia Violi.

Den italienske udvekslingsstudent er allerede efter blot seks måneder blevet en del af familien og har især fundet en god veninde i den jævnaldrende værtssøster, Ellen.

- Vi har mange ting tilfælles, fordi vi er piger på samme alder. Og det er dejligt med mere liv i huset, siger Ellen Søby Jensen, der ofte overnatter sammen med Letizia inde på sit værelse, hvor snakken går lystigt.

Resten af familien har også taget godt imod den nye beboer i huset.

- Hun er jo en ekstra søster, siger broderen Esben Søby Jensen.

Familien Søby Jensen har fået en ekstra datter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce