Esvagt-direktør bliver ny topchef hos Blue Water

Kurt Skov og Blue Water Shipping har fundet den nye adm. direktør, som får arbejdsplads i domicilet på Trafikhavnskaj. Det bliver 51-årige Søren Nørgaard Thomsen, som er hentet hos Esvagt. Foto: BWS

Esvagt-direktør bliver ny topchef hos Blue Water

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blue Water Shipping har fundet ny adm. direktør. Det bliver 51-årige Søren N. Thomsen, der skal afløse firmaets grundlægger og nuværende topchef Kurt Skov.

Esbjerg: Kurt Skov kan snart vende retur til rollen som arbejdende bestyrelsesformand for Blue Water Shipping, som han grundlagde i 1972. Han overlader nemlig rollen som adm. direktør til Søren Nørgaard Thomsen, der forlader sit nuværende job som topchef hos en anden markant Esbjerg-virksomhed, rederiet Esvagt, for at sætte sig i spidsen for Blue Water Shippings 1500 ansatte på 60 kontorer rundt om i verden.

Kurt Skov har siden begyndelsen af 2016 været tilbage i rollen som adm. direktør i sit livsværk, efter at daværende direktør, Kim Hedegaard Sørensen, fratrådte.

Søren N. Thomsen, der er 51 år, har en lang karriere som leder indenfor shipping- og rederibranchen i Mærsk-organisationen - heraf 15 år med forskellige poster i Ghana, Kina, Dubai og USA. De seneste syv år har Søren N. Thomsen som adm. direktør hos Esvagt leveret gedigne overskud og udviklet forretningen.

Ifølge Kurt Skov var Søren N. Thomsen den bedste kandidat blandt nogle få emner.

- Søren N. Thomsen er en erfaren og stærk leder, der gennem sin karriere har vist, at han kan tage de rigtige beslutninger i bestræbelserne på at forbedre udviklingen og indtjeningen. Søren har solide kommercielle og forretningsmæssige kompetencer, men han har i sit virke også været dybt engageret i udvikling af hele organisationen inklusiv supportfunktioner som Finans, IT, HR og HSSEQ, siger Kurt Skov.

Firmastifteren, der sidste efterår fyldte 70 år, vil nu træde et par skridt i baggrunden, for at lade Søren N. Thomsen styre den store transportvirksomhed sammen med den øvrige direktion.

Blue Water er en utrolig spændende virksomhed med en unik og stærk kultur. Det er imponerende, hvad Kurt har formået at bygge op fra bunden.
Søren Nørgaard Thomsen, nyudnævnt adm. direktør, Blue Water Shipping
Direktionen
Søren Nørgaard Thomsen skal lede Blue Water Shipping sammen med den øvrige direktion, som tæller finansdirektør Allan junge, direktør for general cargo og vind, olie og gas, Dan Nissen, direktør for reefer & marine, Carsten Steffensen og it-direktør Peter Matthiesen.

Tiltræder efter nærmere aftale

Søren N. Thomsen glæder sig til sine nye udfordringer hos Blue Water.

- Blue Water er en utrolig spændende virksomhed med en unik og stærk kultur. Det er imponerende, hvad Kurt har formået at bygge op fra bunden, og jeg ser det som en ære at få mulighed for at være med til at føre Blue Water videre. Jeg ser frem til et godt samarbejde med en masse kompetente og engagerede kolleger - og sammen skabe gode resultater. Jeg håber, jeg kan tilføre stabilitet og yderligere profitabel vækst gennem stærkt samarbejde på tværs af organisationen og medvirke til at styrke holdånden yderligere, siger Søren N. Thomsen.

Gennem de senere år er Blue Water Shipping vokset markant på aktiviteter, omsætning og antal medarbejdere. Bundlinjen har de sidste to år været meget beskeden på grund af store investeringer i ny superterminal i Taulov, nye it-systemer samt ekspansion i Norden. Desuden har den lave oliepris påvirket aktivitetsniveauet og indtjeningen.

- En af de primære opgaver lige nu er at sikre optimal effekt af vores meget store investeringer i terminal, IT-systemer samt en række organisationsændringer. Dette arbejde vil også påvirke resultatet for indeværende år. Til gengæld ser vi positivt frem mod 2018, hvor vi for alvor tager hul på - og vil se indtægter fra - vores kæmpeprojekter i Kasakhstan, hvor vi de kommende år har kontrakter til en samlet værdi på omkring fem mia. kr., siger Kurt Skov.

Søren N. Thomsen tiltrædelse sker snarest muligt efter nærmere aftale.

Esvagt-direktør bliver ny topchef hos Blue Water

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce