Esbjergs nye super-biograf fik sin krans

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) var blandt talerne, da der torsdag var rejsegilde ved Esbjergs nye topmoderne biografcenter ved Broen Shopping i Exnersgade. Foto: Ken Mathiesen

Esbjergs nye super-biograf fik sin krans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stribe inviterede gæster var torsdag med, da der var rejsegilde for Esbjergs nye topmoderne biografcenter i tilknytning til indkøbscentret Broen Shopping.

Esbjerg: Velforsynet med billetter, slik, sodavand og popcorn fra billetlugen og slikudsalget i et særskilt ankomstområde i Broen Shopping går vejen for fremtidens biografgæster i Esbjerg via en 17 meter lang gangbro med store glasfacader i anden sals højde, før de står for enden af en cirka 122 meter lang gang, der forsynet i alt otte biografer.

Sådan bliver ankomsten til Esbjergs ny topmoderne biografcenter, og dermed er der ingen vej udenom indkøbscentret for biografgæsterne, når de fra marts næste år skal i biografen i Esbjerg.

Det kunne en række inviterede gæster torsdag konstatere, da byggeriet af den cirka 100 millioner kroner dyre biograf langs Exnersgade, torsdag havde rejsegilde og efterfølgende rundvisning.

Det nye biografcenter med i alt omkring 650 sæder, hvor den største sal får plads til omkring 165 gæster, bliver som Nordisk Film Biografer lover det, en luksusbiograf med topmoderne billede, lyd og lys. Finn Hansen, biografchef i den nuværende biograf på Tovværket erklærede sig således både ydmyg, stolt og imponeret over at skulle operere en biograf i teknologisk topklasse.

Parterne
Bygherrer: TK DevelopmentArkitekt: Skovhus Arkitekter

Ingeniør: Ingeniør'ne

Anlægssum: 100.000.000 kr.

Bruttoareal: 3.200 kvadratmeter

Totalentreprise: Nem Byg
Esbjergs nye biografcenter skal stå færdig og klar til de første gæster i marts næste år. Illustration: Skovhus Arkitekter
Esbjergs nye biografcenter skal stå færdig og klar til de første gæster i marts næste år. Illustration: Skovhus Arkitekter

Håber på en Oscar

Sådan var det ikke dengang to direktører og en mælkehandler i sommeren 1906 stiftede Biografkompagniet og lejede sig ind i Borgercaféen i Borgergade og på få uger omdannede en scene, veranda og keglebane til et biografteater med 100 siddepladser. Senere lærte Esbjergs indbyggere også navne som Kosmorama, Kino Teatret, Esa Bio og Strand Bio at kende, kunne borgmester Jesper Frost Rasmussen fortæller pladsens håndværkere i et historisk rids.

Bygherrens repræsentant, administrerende direktør Robert Andersen, TK Development, der ejer både Broen Shopping og det nye biografkompleks sammen med finske Capman, takkede alle involverede parter, og han glemte heller ikke områdets naboer.

- Så jeg vil også gerne sige tak til naboer og andre i området, som har måttet tåle, at vi har svinet og støjet, lød det fra direktøren.

For den lokale totalentreprenør, Nem Byg fra Tjæreborg, er det store byggeri firmaets hidtil største opgave. Og en af de mest komplicerede.

Byggeriet går helt op imod banearealet ved Esbjerg Banegård med stramme hensyn til banesikkerheden, ligesom byggeriet er kompliceret af, at biografcenteret er bygget op på søjler med parkeringspladser under bygningskroppen.

- Så vi håber naturligvis på en Oscar for vores af opgaven, lød det fra Nem Bygs nytiltrådte administrerende direktør, Karsten Larsen.

Esbjergs nye super-biograf fik sin krans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce