Esbjergs ludomaner får hjælp i nyt center

Michael Bay Jørsel og Center for Ludomani åbner en afdeling i Esbjerg efter sommerferien. Arkivfoto

Esbjergs ludomaner får hjælp i nyt center

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Center for Ludomani åbner sin fjerde afdeling i landet på Torvet i Esbjerg. Lige nu er man på jagt efter en behandler til afdelingen.

Esbjerg: Det er særligt sportsinteresserede, unge mænd, som får knækket tilværelsen af et spilleforbrug ude af kontrol.

De har ofte stor viden om en sportsgren og er klar til at tage kampen op med bookmakerne om den næste gevinst. Men alt for ofte ender armlægningen med, at den unge mand udvikler et spillemisbrug og får opbygget et uoverstigeligt gældsbjerg, og pludseligt sidder han med et kviklån, som kan være svært at komme ud af igen, fordi udbyderne typisk opererer med meget høje renter.

Men nu er der mere hjælp på vej til ludomaner i Esbjerg og Vestdanmark, når Center for Ludomani åbner en afdeling i Esbjerg.

Det forventes at ske omkring den 1. september, og lige nu er den mangeårige forkæmper og leder af Center for Ludomani, Michael Bay Jørsel, på jagt efter en behandler til den kommende Esbjerg-afdeling, som lokaliseres i kontorfællesskabet Voxeværket på 2. sal på hjørnet Torvet og Skolegade.

- Vi søger efter én, der har lyst, mod og engagement til et spændende pionerarbejde, hvor vedkommende helt fra den allerførste spæde start er med til at bygge et nyt behandlingsafsnit for ludomani op fra grunden i det vestjyske, og hvor vedkommende fra starten vil være den eneste medarbejder på posten. Senere forventer vi at kunne ansætte flere med arbejdere i afdelingen, siger Michael Bay Jørsel, der om nogen selv er en pioner inden for behandlingen af ludomaner i Danmark, idet han egenhændig startede det hele op i Middelfart for næsten 30 år siden.

Center for Ludomani
Center for Ludomani er initiativtager til behandlingstilbud til gruppen af spilleafhængige mennesker og deres pårørende. De første behandlingstilbud fandt sted tilbage i 1992, hvor Center for Ludomani således har eksisteret i 27 år.Betegnelsen spilleafhængighed/ludomani har figureret på Den danske Sundhedsstyrelses diagnosefortegnelse siden 1994.

Center for Ludomani afholder behandlingskurser og ambulante samtaleforløb kombineret med længerevarende follow-up periode, pårørendekurser, støttegrupper saamt medvirken ved forskellige undervisnings- og oplysningsarrangementer.

Center for Ludomani forestår endvidere en lang række projekter af forebyggelsesmæssig art foruden Centret deltager i løbende forskning omkring ludomani.

Flere henvendelser

For at komme i betragtning skal ansøgerne have en socialfaglig baggrund som eksempelvis psykolog, socialrådgiver eller socialpædagog. Til gengæld lover Michael Bay Jørsel blandt andet et godt og uhøjtideligt arbejdsklima, faglige og engagerede kolleger og en fast aftale om supervision - internt og eksternt.

Center for Ludomani har i dag afdelinger i Odense, København og Aarhus. Esbjerg bliver dermed centrets fjerde afdeling og valget beror ikke mindst på antallet af henvendelser til centret.

- Vi havde for eksempel haft langt flere henvendelser fra Esbjerg og det vestjyske end fra en by som Aalborg, fortæller centerlederen.

Center for Ludomani modtog sidste år op imod 120 henvendelser fra borgere i det vestjyske, som ønskede deltagelse i et behandlingsforløb.

Esbjergs ludomaner får hjælp i nyt center

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce