Esbjergenserne strømmer til restaurantfestival i vinterferien

Familien Bjerrums fiskerestaurent Kok & Kuller, som åbnede sidste år, er med i Dining Week, som foregår i vinterferien. Arkivfoto

Esbjergenserne strømmer til restaurantfestival i vinterferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvældende interesse for restaurantfestivalen Dining Week i vinterferien i Esbjerg. Med gourmetoplevelser til særpriser giver det mulighed for at præsentere sig for nye gæster, mener restauratørerne.

Esbjerg: God mad og penge at spare trækker i den kommende uge, hvor skolerne holder vinterferie, bunkevis af esbjergensere af huse for at besøge byens blomstrende restaurationsliv.

Flere spisesteder lokker gæsterne med fordelagtige særtilbud, men særligt tre steder i Esbjerg har kunderne haft mulighed for at deltage i Danmarks første og Europas største restaurantfestival, Dining Week, hvor Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino hvert år siden 2011 har samlet et udvalg af de bedste og mest interessante restauranter i Danmark i vinterferiens uge 7.

I Esbjerg deltager Hjerting Badehotel, Kok & Kuller samt ECH Park. Her får gæsterne mulighed for at spise en tre retters gourmetmenu til kun 215 kroner, og interessen er overvældende.

Fiskerestauranten Kok & Kuller i Skolegade deltager for første gang efter opfordring. Restauranten har solgt omkring 320 pladser, og lige nu er der kun sene pladser mellem klokken 20.30 og 20.45 tilbage. Ifølge restaurantchef Benjamin Bjerrum kunne man formentlig have solgt omkring 450 pladser, hvis spisestedet havde været større.

- Vi var lidt usikre i starten og udloddede pladser i mindre portioner, men de blev lynhurtigt solgt, fortæller Benjamin Bjerrum, der glæder sig over, at Dining Week giver Kok & Kuller mulighed for at gør opmærksom på stedet.

- Jeg vil tro, at den flotte interesse handler om, at gæsterne her får sig en rigtig god madoplevelse, som samtidig er til en rigtig god pris, tilføjer han.

Menuerne
Kok og kullerFisken er i centrum hos Kok og Kuller i Esbjerg, der serverer alsidige, uformelle retter med fokus på gode råvarer. Til Dining Week får gæsterne først en torskesoufflé med gouda i fiskefond, derefter pocheret færøsk laks og slutteligt en gateau marchel - uden fisk.

Hjerting Badehotel

Med udsigt til Vadehavet fra første parket byder Hjerting Badehotel velkommen til en gastronomisk oplevelse. Her serveres jordskokkesuppe, braiseret nakkekam og vaniljespongecake i anledning af Dining Week, hvor det også er muligt at leje værelser med 20 procent rabat.

ECH Park

Den kulinariske oplevelse er i højsædet på ECH Park, der foruden en restaurant også er hotel og konferencecenter. Nøgleordene i køkkenet er renhed og enkelhed, og den nordiske natur er en stor inspirationskilde. Her blandes nordisk lethed med den franske charme.

Kom igen næste år

På Hjerting Badehotel, hvor man deltager i Dining Week for fjerde år i træk, har der rent faktisk haft udsolgt i et stykke tid. Det ganske skete kort efter, at billetterne kom til salg.

- Med arrangementet får vi fat i nogle gæster, som måske ikke kommer så ofte ud for at spise, og på den måde får vi så mulighed for at vise, hvad vi kan, siger Mie Hyttel, Hjerting Badehotel, der har måttet tænde de røde lamper ved et salg af lidt mere end 300 pladser.

Så der er altså slet ikke noget at gøre, hvis man gerne vil have et bord?

- Nej, desværre ikke andet end at vente til næste år og være hurtigt ude.

I alt deltager lidt mere end 200 restauranter landet over i Dining Week, som altså foregår i uge 7.

Esbjergenserne strømmer til restaurantfestival i vinterferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce