Esbjergelever tester naturfagsformen med et maraton

Over 26.000 elever fra 5. og 6. klasser i hele landet tilmeldt. Eleverne dyster blandt andet på opfindelser, og ved et af de seneste maratoner blev der blandt andet kreeret et hjemmelavet stopur af træ. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Esbjergelever tester naturfagsformen med et maraton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte lokale skoler skal dyste om at begå de bedste opfindelser inden for teknologi og naturfag, når Danmarks største naturfagsmaraton indtager Esbjerg onsdag den 14. marts.

Esbjerg: Hvordan kan en lille landsby i Indonesien skaffe rent drikkevand, så børnene ikke længere skal bære tunge spande med vand fra floden? Og hvordan kan man flytte flest kuglepenne hurtigst muligt på en kuglepensfabrik?

Det er bare nogle af de problemstillinger, som skoleelever fra Esbjerg og Fanø kommuner skal finde de bedste løsninger på, når startskuddet går til årets Naturfagsmaraton i Sønderrishallen.

I Naturfagsmaraton arbejder skoleeleverne med opgaver, der sætter teknologi på skoleskemaet. At få teknologi ind i undervisningen er en vigtig del af formålet med Naturfagsmaraton,

- Vi vil gerne inspirere unge til en fremtid med naturfag og teknologi ved at vise dem, hvilken forskel de kan gøre for andre mennesker med viden om teknologi. I år handler en af opgaverne for eksempel om pumpeteknologi, som virkelig betyder meget for mennesker, der ikke har adgang til rent vand, siger Nanna Seidelin, direktør Naturvidenskabernes Hus, der står bag Naturfagsmaraton.

Naturfagsmaraton
Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet, der har til hensigt at øge elevernes interesse i og motivation for at lære mere om de naturvidenskabelige fag.I år deltager over 26.000 elever fra 5. og 6. klasser i hele Danmark. I alt 51 forskellige kommuner er tilmeldt de i alt 60 konkurrencedage. Konkurrencedagene afvikles fra januar til maj 2018 og er afslutningen på undervisningsforløbet.

Naturfagsmaraton er støttet af Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden, Undervisningsministeriet og Grundfos, og det er 15. år i træk, at Naturfagsmaraton afholdes.

I god naturfagsform

Siden november 2017, hvor opgaverne blev offentliggjort, er formen blevet pudset af i klasseværelser over hele landet. Udover at være en konkurrencedag, hvor op til 24 klasser mødes og dyster på opfindsomhed, er Naturfagsmaraton også et skræddersyet undervisningsforløb, som lærere for 5. og 6. klasser kan indarbejde i undervisningen i natur og teknologi.

Til konkurrencedagen i Esbjerg deltager i alt 18 klasser fra Sønderrisskolen Aura, Præstegårdsskolen Urban, Fourfeldtskolen Bohr, Kvaglundskolen Signatur, Tjæreborg Skole Signatur, Egekratskolen Fortuna, Vitaskolen Bohr og Bakkevejens Skole Fortuna.

Esbjergelever tester naturfagsformen med et maraton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce