Esbjerg tilbage i top-20 i erhvervsklima

Jesper Toft Mathiesen, formand for DI Sydvestjylland, er glad for, at Esbjerg Kommune igen er i top-20 i DI's store undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.

Esbjerg tilbage i top-20 i erhvervsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke siden 2015 har Esbjerg været i top-20 i DI's erhvervsklimaundersøgelse, men det er nu lykkedes igen. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima fra Dansk Industri.

Esbjerg: Mens Esbjerg Kommune i en årrække dumpede ned af ranglisten i Dansk Industris årlige undersøgelse af danske kommuners erhvervsklima, har Esbjerg til gengæld altid været bedst placeret blandt landets største kommuner.

Det er Esbjerg fortsat, men nu er det for første gang siden 2015 igen lykkedes at komme i top-20 i DI's erhvervsklimaundersøgelse. Som nummer 20 blandt landets kommuner har Esbjerg forbedret sin placering med fem pladser siden sidste år.

- Esbjerg Kommune klarer sig rigtig fint på næsten alle de ting, vi måler på, og det afspejler sig i årets flotte placering i erhvervsklimaundersøgelsen. Specielt bider vi mærke i, at den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden har taget et spring frem, og at dialogen imellem virksomhederne og kommunen opleves bedre end tidligere år, siger formand for DI Sydvestjylland Jesper Toft Mathiasen.

Om undersøgelsen
DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.7.332 virksomheder inden for DI's brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 procent af den private beskæftigelse.

Vil anbefale Esbjerg

Den positive stemning afspejler sig også i, at mere end fire ud af fem virksomheder i Esbjerg Kommune vil anbefale andre virksomheder at flytte til kommunen. Det er en stor andel, når der sammenlignes med resten af landet og understreger den øgede tilfredshed med at drive virksomhed i Esbjerg Kommune.

De bedste vurderinger opnår kommunens fysiske rammer for at drive virksomhed. Virksomhederne oplever eksempelvis, at der er et godt udbud af erhvervsgrunde, og at planlægningen levner god plads til både boliger og erhverv. Derudover er der stor tilfredshed med bredbåndsdækningen i kommunen. Også infrastrukturen får ros med på vejen, og det gælder både det kommunale vejnet og den kollektive transport.

Virksomhederne er også blevet spurgt om, hvad Esbjerg Kommune skal prioritere for at fremme erhvervsklimaet yderligere, og her er det helt entydigt, at adgangen til kvalificerede medarbejdere er det helt store tema i årene, der kommer. Det gælder både i relation til uddannelsesindsatsen af vore unge, men også behovet her og nu for at finde de rette hænder og hoveder til virksomhederne.

Mangel på arbejdskraft

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) erklærer sig tilfreds kommunens placering i undersøgelsen.

- Jeg vil sige, at resultatet meget fint understøtter det billede, som jeg får, når jeg er rundt i kommunen og dens erhvervsliv, konstaterer han.

Borgmesteren noterer sig som en af de store udfordringer bestræbelserne på at skaffe virksomhederne den nødvendige kvalificerede arbejdskraft.

- Det er ikke alene en kommunal opgave, men det er en reel udfordring, som vi har fokus på og fortsat vil have stor fokus på, siger borgmesteren, der blandt andet også glæder sig over, at det går den rigtige vej med den kommunale sagsbehandlingstid, som i det seneste år er blevet halveret.

Esbjerg tilbage i top-20 i erhvervsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce