Esbjerg-tatovør anmeldt til politiet: Det er altså lidt til grin

Kenneth Andersen, indehaver af Nordic Art Tattoo i Esbjerg og Kolding, siger han har glemt at registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen, men han billiger øget fokus på hygiejnen hos tatovører. Arkivfoto

Esbjerg-tatovør anmeldt til politiet: Det er altså lidt til grin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tatovørforretningen Nordic Art Tattoo i Kongensgade i Esbjerg er blevet meldt til politiet. Indehaveren synes forløbet er lidt pjattet, men han er glad for øget fokus på hygiejne hos tatovører.

Esbjerg: Tatovørforretningen Nordic Art Tattoo i Kongensgade i Esbjerg er blevet meldt til politiet, men indehaveren lægger ikke skjul på, at han synes, at man skyder gråspurve med kanoner.

Bag anmeldelsen står Sikkerhedsstyrelsen, og Nordic Art Tattoo, som netop har åbnet en afdeling i Kolding, er blevet politianmeldt, fordi forretningen ikke lever op til en ny lov på tatoverings-området.

Loven trådte i kraft i 2018. I den forbindelse blev det et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Med registeret har kunderne sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne.

Sikkerhedsstyrelsen har siden nytår, hvor der var deadline for registrering, fået en lang række anmeldelser om tatoveringssteder, der ikke er registrerede. Det har nu ført til politianmeldelserne.

- På landsplan har vi politianmeldt 16 tatoveringssteder for manglende registreringer, fortæller Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Hvad sker der, hvis reglerne ikke bliver overholdt?
  • Sikkerhedsstyrelsen politianmelder alle tatoveringssteder, der ikke registrerer sig.
  • Styrelsen har hjemmel til at give tatoveringsstederne et påbud, hvis de ikke overholder de regler, der er i loven i forhold til hygiejne, information til kunderne og registrering af tatoveringsfarver. Styrelsen har mulighed for at komme på et uvarslet opfølgningsbesøg for at tjekke, at der er blevet fulgt op på påbuddet.
  • Retter tatoveringsstedet ikke op efter flere tilsyn og påbud, kan Sikkerhedsstyrelsen melde stedet til politiet med en bødeindstilling eller fjerne stedet fra Sikkerhedsstyrelsens register. Bliver tatoveringsstedet afregistreret, betyder det, at der ikke længere må laves tatoveringer på stedet.

Åbner ny butik

Indehaveren af Nordic Art Tattoo, Kenneth Andersen, siger, at han fik besøg i forretningen i begyndelsen af august, og at han er nu registreret - efter hans opfattelse 14 dage på den forkerte side af fristen.

- Så nu får jeg en bøde, men politiet kan ikke rigtigt oplyse mig om bødens størrelse. Det er lidt til grin, synes jeg, men jeg betaler den med glæde, siger indehaveren.

Han oplyser videre, at det er en simpel forglemmelse, at han blev registreret for sent. Og han understreger samtidig, at han synes, det nye regler er helt i orden.

- Jeg havde simpelthen glemt det, da jeg havde travlt med at åbne afdelingen i Kolding. Men jeg har det fint med de nye regler, som jo er for kundernes skyld, siger Kenneth Andersen, der i øvrigt snart åbner en et nyt studio i Esbjerg.

I dag er han lokaliseret i Kongensgade 87. Fra udgangen af oktober vil Nordic Art Tattoo være at finde i lidt længere nede af gågaden.

Esbjerg-tatovør anmeldt til politiet: Det er altså lidt til grin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce