Esbjerg-idé skal udbredes til hele landet


Esbjerg-idé skal udbredes til hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark skal fortælle om svømmekort

Esbjerg: Når repræsentanter fra 170 svømmehaller i hele landet den 14. marts mødes til årsmøde i Dansk Svømmeteknisk Forbund her i Esbjerg skal de også høre om et kommunalt projekt, der i samarbejde mellem Svømmestadion Danmark og Aktiv Fritid tilbyder udsatte børn og unge et "svømmekørekort".

Svømmekørekortet blev en realitet i erkendelse af, at socialt udsatte børn og unge ikke har samme adgang som deres jævnaldrende til at boltre sig i vandet i den lokale svømmehal, ofte på grund af trængte økonomiske og personlige ressourcer i forældrenes situation.

- De fleste børn, vi møder i vores regi, har desværre ikke et bagland med ressourcerne til at lære dem alle de ting, der er forbundet med en tur i svømmehallen: Derfor har vi sammen med Svømmestadion Danmark udviklet et program, som kompenserer for hullerne i børnenes viden, fortæller fritidskoordinator i Aktiv Fritid Karin Hansen-Schwartz i en pressemeddelelse

Svømmeguider

I samarbejdet tager Aktiv Fritid sig af at bygge bro fra udsat barn til Svømmestadion og tilstedeværelse af såkaldte svømmeguider, der guider og hjælper børnene igennem de fire moduler.

Svømmestadion Danmark sørger for livreddere til at stå for nogle af modulerne og reducerer desuden billetprisen. Når børnene består forløbet, får de et såkaldt VIP-kort, som giver dem gratis adgang torsdag og søndag. Svømmekørekortsordningen har foreløbigt politisk grønt lys fra Byrådet i Esbjerg Kommune til udgangen af 2018. Indtil videre har mere 200 børn været igennem forløbet i Svømmestadion Danmark, og aktuelt har knap 100 børn et aktivt VIP-kort.

Esbjerg-idé skal udbredes til hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce