Esbjerg bliver værtsby for badminton-DM fra 2021

Den tidligere danske verdensmester Victor Axelsen er den største danske badmintonprofil. Om alt går vel vil han også kunne opleves ved DM i badminton i Esbjerg i 2021. I denne weekend, hvor DM afvikles i Århus er Axelsen ikke med som følge af en skade. Arkivfoto.

Esbjerg bliver værtsby for badminton-DM fra 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badminton Danmark har udpeget Esbjerg som værtsby i 2021 og to år frem. Hos ESG Badminton og borgmester Jesper Frost Rasmussen er der begejstring for værtsskabet i én af de idrætsgrene, hvor Danmark har en lang række spillere med i verdenseliten.

ESBJERG: Sportsfans i Esbjerg og omegn - og i særdeleshed fans af badmintonsporten - kan godt begynde at glæde sig til at se badmintonspil i verdensklasse. Badminton Danmark har således netop afgjort, at DM i badminton fra 2021 og de følgende to år skal afvikles i Esbjerg.

Det er 12 år siden DM i badminton senest blev afviklet i Esbjerg, og dengang spillede Peter Gade og Tine Baun sig til guldmedaljerne i herre- og damesingle. Men når Blue Water Dokken om to år bliver rammen om mesterskaberne er det spillere som Victor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen, Hans Christian Vittinghus , Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt publikum i Esbjerg kan forvente at se i hoverollerne.

Jørn Gade, formand for ESG Badminton er begejstret for, at Esbjerg bliver værtsby.

- Vi er så glade, at vi slet ikke kan få armene ned. Det er noget vi har arbejdet på i lang tid, så det er fantastisk, at det er lykkedes. Det er ikke bare fantastisk for badmintonsporten, men også for byen, hvor kommunen, Sport & Park Event Esbjerg og flere fonde har bidraget. Opbakningen har været der hele vejen rundt, og som klub er vi godt gearet. Vi har tidligere vist, at vi kan håndtere store arrangementer, siger Jørn Gade.

FS Forza/RSL DM
DM i badminton, som lige netop nu i denne weekend afvikles i Århus, skal i årene fra 2021-2023 afvikles i Blue Water Dokken i Esbjerg. DM-stævnet har navnet FZ Forza/RSL DM - opkaldt efter sponsorerne. Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark, ser frem til, at komme til Esbjerg.- I Badminton Danmark er vi overbeviste om, at Esbjerg Kommune og samabejdspartnerne kommer til at levere nogle fremragende rammer for mesterskaberne. Vi glæder os til at komme til Sydvestjylland i 2021.

Direktøren understreger, at man fra Badminton Danmarks side bestræber sig på at placere de store mesterskabsstævner i forskellige værtsbyer rundt om i landet, for ad den vej at udbrede interessen for sporten. DM-stævnet i badminton bliver samtidig eksponeret ganske kraftigt med masser af direkte tv-transmissioner.

Mange aktiviteter

Han fortæller, at der også vil komme til at foregå en lang række sideaktiviteter, hvor eliteungdomsspillerne skal deltage, og det er også planen, at inddrage den kommende nye ishockeyarena i forbindelse med det store DM-stævne, som forventes at få deltagelse af mellem 120 og 140 spillere fra den danske seniorelite.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, (V) er også begejstret for værtsskabet.

- Badminton er én af de helt store sportsgrene, som har mange aktive udøvere i Danmark - samtidig med, at det er en idrætsgren, hvor Danmark i årevis har været stærkt repræsenteret i verdenseliten. I Esbjerg har vi efterhånden god tradition for med succes at afvikle store mesterskaber i byen, og DM i badminton bliver ingen undtagelse. Badmintonsporten er jo kendt for at levere store publikumsoplevelser, siger Jesper Frost Rasmussen.

Han oplyser, at det koster 80.000 kroner at blive DM-vært, men de penge er betalt af diverse fonde, og der er altså ikke nogle kommunale kroner forbundet med at få værtsskabet fra Badminton Danmark.

Esbjerg bliver værtsby for badminton-DM fra 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce