Esbjerg Kommunes myndighedschef er fratrådt med øjeblikkelig virkning

De seneste to myndighedschefer på Esbjerg Kommune har ikke fået lang levetid på posten. Arkivfoto: Niels Husted.

Esbjerg Kommunes myndighedschef er fratrådt med øjeblikkelig virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Kommune har indgået en "gensidig fratrædelsesaftale" med myndighedschef i Familierådgivningen gennem bare to år, Johnny Holst. Hans forgænger fik kun få uger på posten.

Esbjerg Kommune: Det blev kun til en kort ansættelse, myndighedschef i Familierådgivningen, 46-årige Johnny Holst, fik i Esbjerg Kommune.

Johnny Holst er fratrådt med øjeblikkelig virkning "efter gensidig aftale", og det er alt, hvad direktøren for Børn & Kultur, Jørn Henriksen, ønsker at oplyse om sagen.

JydskeVestkysten erfarer imidlertid fra andre kilder, at afskeden med Johnny Holst kommer efter længere tids uro i afdelingen.

Esbjerg Kommune har ikke den bedste erfaring med ansættelse af myndighedschefer i Familierådgivningen. 46-årige Johnny Holst blev ansat 1. august 2016 og afløste da Henrik Mølholm, der fik endnu kortere tid på posten i Esbjerg Kommune, nemlig kun omkring seks uger, inden han blev fyret fra posten inden for jobbets prøveperiode. Mølholm kom fra en stilling som fagchef i Børn & Kultur i Tønder Kommune, som han også var blevet afskediget fra.

Da Henrik Mølholm blev afskediget gav ansættelsesudvalget som begrundelse, at man ønskede en myndighedschef med "andre personlige egenskaber", og derefter blev Johnny Holst ansat få måneder senere.

Kort om
Oprindelig blev Johnny Holst udlært i Esbjerg Kommunes socialforvaltning i 1995 og siden uddannet i ledelse, ligesom han hentede erfaring fra lederstillinger i Kolding, Vejen og Holsted kommuner.

Inden ansættelsen som myndighedschef i Esbjerg Kommune var han i omkring tre år leder af Handicaprådgivningen i Kolding Kommune, hvor han har varetog den overordnede ledelse af Kolding Kommunes myndigheds- og rådgivningsfunktion for det specialiserede børn-, voksen- og familieområde.

Stilling opslås ikke

Men nu skal I altså ud og lede efter en myndighedschef for tredje gang på kort tid?

- Nej, vi opslår ikke stillingen nu. Jørgen Bruun (familie- og forebyggelseschef, Esbjerg Kommune, red.) vil påtage sig yderligere opgaver, indtil kommunaldirektøren og den kommunale direktion har fået foretaget det serviceeftersyn af hele kommunen, som økonomiudvalget med borgmesteren i spidsen har bestilt. Vi skal selvfølgelig have styr på, hvordan myndighedsområdet skal fungere i en eventuel ny organisation, inden vi eventuelt foretager os yderligere, siger Jørn Henriksen.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Johnny Holst, men han har ingen kommentarer til sagen i henhold til den fratrædelsesaftale, der er indgået.

Jobbet som myndighedschef i Familierådgivningen indebærer blandt andet det overordnede faglige, personalemæssige og økonomiske ansvar for området, hvor der er cirka 130 medarbejdere ansat. Herudover har myndighedschefen det overordnede ansvar for, at alle kommunens sager om børn og unge følger lovgivningen, og at alle politikker bliver gennemført.

Esbjerg Kommunes myndighedschef er fratrådt med øjeblikkelig virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce