Esbjerg Kommune på jagt efter frivillige cykelpiloter

Formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn, (V), var sammen med 83-årige Ester Korsgaard på rundtur i cykelrickshaw'en, hvor 73-årige Frida Svenningsen er én af kommunens 50 frivillige cykelpiloter. Foto: Ole Maass.

Esbjerg Kommune på jagt efter frivillige cykelpiloter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Kommune har et halvt hundrede frivillige cykelpiloter, som kører ture med beboere på kommunens plejecentre. Torsdag var cykelpiloterne på charmeoffensiv i Ribe, Bramming og Esbjerg.

BRAMMING: Alle har ret til vind i håret, lyder det slogan, som udgør "idégrundlaget" for projekt Cykling uden alder. Et projekt, som har fået Esbjerg Kommune til at investere i 16 eldrevne rickshawcykler, som et halvt hundrede frivillige cykelpiloter bruger til at cykle ud i det fri med beboere på kommunens plejecentre.

73-årige Frida Svenningsen fra Bramming er én af de frivillige cykelpiloter, og torsdag formiddag kom hun cyklende hen til Bramming Egnsmuseum med 83-årige Ester Korsgaard, som bor i én af ældreboligerne ved plejecentret Solgården - og som er én af de ældre, der nyder godt af, at Frida med jævne mellemrum tramper i elcyklens pedaler på ture rundt i Bramming.

- Jeg er rigtig glad for det. Blandt andet har jeg været på tur med ned i byen, da der var optog til byfesten. Det var jeg ikke kommet, hvis der ikke havde været frivillige til at cykle rundt med os, konstaterer Ester Korsgaard.

Frida Svenningsen meldte sig i foråret som frivillig cykelpilot.

 

 

16 plejecentre
Der er cykelpiloter tilknyttet 16 plejecentre i Esbjerg Kommune. Foruden 11 centre i og omkring Esbjerg by er det også Solgården i Bramming, Tjæreborg Ældrecenter, Østergården i Gørding samt Dagmargården og Margrethegården i Ribe. Som cykelpilot binder man sig ikke til at cykle et bestemt antal gange - ensige til at cykle hver uge. Hvor lidt eller meget man kan bidrage med er op til én selv. Man kan få mere information hos tovholder Stephan Klimt Hymøller på tlf. 40 33 49 90 eller stp10@esbjergkommune.dk.
På en efterårsmild torsdag formiddag i november var det en god oplevelse at komme rundt i cykel-rickshaw i Bramming. Foto: Ole Maass.
På en efterårsmild torsdag formiddag i november var det en god oplevelse at komme rundt i cykel-rickshaw i Bramming. Foto: Ole Maass.
Foto: Foto: Ole Maass

Vind og vejr

- Jeg får selv frisk luft og motion, og jeg er som regel ude og cykle hver mandag i en time til halvanden. Vi cykler rundt i byen og snakker om det vi ser i byen. Kigger på træerne og snakker om vind og vejr. Og nogle gange cykler vi hen til den bolig den ældre tidligere boede i og snakker om de forandringer, der måske er sket her, fortæller Frida Svenningsen. Hun føjer til, at hun får masser af positive reaktioner fra de ældre, som på den måde kommer ud og får frisk luft og oplever livet i Bramming by.

Stephan Klimt Hymøller er Esbjerg Kommunes koordinator på cykelprojektet.

- Vi håber, at vi ved at sætte fokus på projektet kan få endnu flere frivillige cykelpiloter. Vi har nogle gode samarbejdspartnere - som f.eks. Egnsmuseet i Bramming, men også lokale forretninger og firmaer - hvor cykelpiloterne kan komme forbi og få en kop kaffe og høre om, hvad der sker det pågældende sted. Og ude på de enkelte plejecentre har vi nogle engagerede medarbejdere, som sørger for, at de ældre kommer ud og får frisk luft i håret, siger Stefan Klimt Hymøller.

 

Esbjerg Kommune på jagt efter frivillige cykelpiloter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce