Esbjerg Kommune får næse for ulovlig reklame

Det var ulovligt, da Esbjerg Kommune på sin Facebbokside kørte en konkurrence med gavekort til Street Food Esbjerg. Det har ankestyrelsen konkluderet. Arkivfoto: Chresten Bergh

Esbjerg Kommune får næse for ulovlig reklame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ankestyrelsen har vurderet, at Esbjerg Kommune har handlet ulovligt ved at støtte den lokale streetfood gennem en konkurrence på Facebook. Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) tager afgørelsen til efterretning og lover at rette ind.

Esbjerg: Der var ikke i orden, da Esbjerg Kommune på sin Facebokside lancerede en konkurrence, hvor gevinsten var såkaldte street tickets til Esbjerg Street Food.

Det har Ankestyrelsen konkluderet efter at have kigget nærmere på sagen og hørt kommunens udlægning.

Esbjerg Kommune lagde omkring Esbjerg Street Foods åbning den 1. maj på sin Facebookside en konkurrence op, hvor man kunne vinde gavekort til en værdi af 750 kroner til det nye spisested.

Det faldt flere for brystet, og en borger henvendte sig til Ankestyrelsen og bad den tage stilling til lovligheden af opslaget.

Ankestyrelsen udbad sig en redegørelse fra Esbjerg Kommune, der i sit svar slog på, at kommunen havde afviklet et ungebyråd, hvor vinderidéen netop var street food i Esbjerg. I mellemtiden blev vinderideen overhalet indenom af planerne om at etablere Esbjerg Street Food, og ungebyrådet blev derfor en lille del af det virkelige projekt og fik lov at få indflydelse på blandt andet udsmykning af et areal på stedet

Med henvisning til netop det, mente kommunens jurister, at opslaget var i orden.

Frist
Ankestyrelsen har i sin skrivelse til Esbjerg Kommune givet byrådet en frist på to måneder til at oplyse, hvad Ankestyrelsens udtalelse giver byrådet anledning til.Bliver svaret som ventet, at man fra byrådets side beklager og vil rette ind, sker der formentlig ikke mere i sagen.

Ankestyrelsen kan i alleryderste konsekvens pålægge landets kommuner dagbøder, hvis kommunerne bryder gældende regler.

Næse til kommunen

Men det er Ankestyrelsen lodret uenig i.

"Opslaget ses alene at omfatte en konkurrence, hvor borgerne kan vinde madbilletter til Street Food Esbjerg. .... Opslaget ses ikke at nævne ungebyrådet, andre kommunale aktiviteter eller andet, som kan udgøre en lovlig kommunal interesse... Det er Ankestyrelsens opfattelse, at opslaget er egnet til at fremkalde opmærksomhed om virksomhederne i Street Food Esbjerg, at opslaget fremhæver de pågældende virksomheder på bekostning af andre. Det er på den baggrund Ankestyrelsens opfattelse, at Esbjerg Kommune har ydet støtte til de private virksomheder i Street Food Esbjerg i strid med kommunalfuldmagtsreglerne", skriver Ankestyrelsen blandt andet i sit svar til Esbjerg Kommune.

Svaret et at betragte som en næse eller en løftet pegefinger til Esbjerg Kommune, og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) tager svaret til efterretning og vil rette ind.

Esbjerg Kommune får næse for ulovlig reklame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce