Enighed: Privatskole tæt på at overtage Handelsgymnasiet Ribes bygninger

Privatskolen Riberhus og Handelsgymnasiet Ribe er nået til enighed omkring et salg, og alt der mangler er nu, at forældrebestyrelsen på Riberhus Privatskole nikker ja på et møde 20. december. Arkivfoto

Enighed: Privatskole tæt på at overtage Handelsgymnasiet Ribes bygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsen for Riberhus Privatskole er nået til enighed med Handelsgymnasiet Ribe omkring køb af deres bygninger på Skyttevej. Nu mangler godkendelse fra forældrekredsen, hvorefter arbejdet med blandt andet renovering og byggeri af ny hal kan gå i gang.

Ribe: Siden det blev offentliggjort, at Ribe Katedralskole og Handelsgymnasiet Ribe skal fusionere, er der blevet arbejdet på at sælge Handelsgymnasiets lokaler på Skyttevej. Og det ser nu ud til at være ganske tæt på at være lykkedes.

I hvert fald er bestyrelsen på Riberhus Privatskole, som har været interesseret i bygningerne i længere tid, nået til enighed om pris og overordnede detaljer for et køb af lokalerne, og det er bestyrelsesformand Karsten Høy glad for.

- Det har været en lang proces, men det er rart for alle parter, at det nu næsten er lykkedes, siger han og tilføjer, at en advokat lige nu kigger købsaftalen igennem.

Inden det hele falder på plads, skal Riberhus Privatskoles forældrekreds høres ved et møde 20. december, men det tror Karsten Høy ikke giver nogen problemer.

- Bestyrelsen har sagt enstemmigt ja, og da vi også repræsenterer forældrene, så håber jeg også, at forældrekredsen bakker op. Købet af de her bygninger giver os helt andre muligheder, end vi har nu, siger Karsten Høy.

Ikke afklaret
Karsten Høy ønsker ikke at oplyse, hvilken pris parterne er blevet enige om.Hvornår selve fusionen mellem Ribe Katedralskole og Handelsgymnasiet Ribe effektueres, er endnu ikke afklaret. Der er i følge rektor Kristian Bennike blandt andet brug for otte nye klasselokaler, et større fællesareal samt administration, før Handelsgymnasiet kan flytte ind.

Stor knast forsvundet

Hvis det hele falder på plads vil overdragelsen af bygningerne ske den 1. januar 2019. Og når købsaftalen er underskrevet skal der indhentes en byggetilladelse til, at der kan bygges en ny hal, ligesom de nuværende bygninger skal renoveres.

- Vi skal bruge nogle faglokaler, som ikke pt findes på handelsgymnasiet, eksempelvis fysik, kemi og et skolekøkken. Hallen er også vigtig, når vi har fokus på bevægelse, og heldigvis har vi fået lånegaranti fra Esbjerg Kommune til at bygge en sportshal, siger Karsten Høy, der tilføjer, at dette byggeri eventuelt ville kunne påbegyndes efter sommerferien.

Riberhus Privatskoles køb af bygningerne er desuden også betinget fra sælgers side med, at fusionen mellem Ribe Katedralskole og Handelsgymnasiet Ribe bliver en realitet. Det tyder alt dog stadig på, at det gør, og rektor på Ribe Katedralskole, Kristian Bennike, er da også positiv omkring, at fusionen nu er et skridt tættere på.

- Hvis salget falder på plads, er den største knast for fusionen forsvundet, så jeg er sikker på, at vi er på rette vej. Det er vigtigt for os at sikre et alsidigt ungdomsuddannelsesudbud i Ribe, siger han.

Kristian Bennike bekræfter samtidig, at Ribe Katedralskole har købt ejendommen i Pugaardsgade 4, som hænger godt sammen med resten af skolens bygninger. Dette køb kan derved hjælpe med, at der bliver plads til Handelsgymnasiet i Ribe Katedralskoles bygninger. 

Enighed: Privatskole tæt på at overtage Handelsgymnasiet Ribes bygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce