Energikonference i Esbjerg sætter fokus på grøn omstilling

Vi kan i Danmark eksportere langt mere energi, end vi gør i dag. Det fortælles der om på en energikonference i Esbjerg, hvor der også lægges op til politisk debat om den grønne omstilling. Arkivfoto

Energikonference i Esbjerg sætter fokus på grøn omstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mulighederne for at eksportere meget mere energi skal diskuteres, når Aalborg Universitet indbyder til energikonference sammen med Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening. Energiministeren var indbudt men har meldt afbud.

Esbjerg: Det handler om grøn omstilling og om mulighederne for at eksportere meget mere energi, når Aalborg Universitet i Esbjerg mandag 23. april inviterer til energikonference.

På konferencen ser man ikke kun på, hvordan Danmark bevarer sin position som verdens førende energi-nation. Man fokuserer også på, hvad der skal til for, at danske virksomheder får det optimale afkast inden for energisektoren, og om kursen er rigtig med hensyn til at få fordoblet energieksporten i år 2030.

Det er NU, der skal handles - ikke om fem år.
Jens Bo Holm-Nielsen, lektor og sektionsleder på Institut for Energiteknik, Aalborg Universitet i Esbjerg
Konferencen
Energikonferencen 2018 handler om grøn omstilling og energieksport.

Den er arrangeret af Aalborg Universitet, Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening.

Efter velkomsten taler indbudte oplægsholdere om emner som offshore-vind, biogas og fremtidens fjernvarme.

Efter frokost fortsættes med en politisk debat med indbudte folketingsmedlemmer. Her ser man blandt andet nærmere på, om staten eller markedet skal drive den grønne omstilling og eksporten.

Konferencen forventes at få mellem 130 og 150 deltagere og afvikles på Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8 i Esbjerg.

Handling - NU

- Vi befinder os midt i en grøn omstillingsproces. Det er de politiske partier stort set enige om; der er bare ikke enighed om tempoet. Som hightech-universitet vil vi gerne stimulere små og mellemstore virksomheder ud på de store markeder og hjælpe dem med at skabe netværk. Det er NU, der skal handles - ikke om fem år, siger Jens Bo Holm-Nielsen, lektor og sektionsleder på Institut for Energiteknik ved Aalborg Universitet i Esbjerg.

Han mener, der er al mulig grund til at sætte fokus på mulighederne for at øge energieksporten i Danmark.

Et forskningsprojekt, han har stået i spidsen for, viser nemlig, at man i Europa har potentiale for at øge produktionen af biogas frem til år 2030 til det firedobbelte.

Energiministeren har meldt afbud

Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) er indbudt til konferencen men har meldt afbud, idet han er bortrejst.

Flere andre folketingsmedlemmer er også indbudt til konferencen, hvor der blandt andet vil blive vist videoklip, hvor forskellige politiske energiordfører på Christiansborg udtaler sig.

Det er fjerde år i træk, der holdes energikonference i Esbjerg, og Troels Ranis, branchedirektør hos Dansk Industri Energi, er blandt de indbudte oplægsholdere.

Bag konferencen står Aalborg Universitet, Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening.

Konferencen, der forventes at få mellem 130 og 150 deltagere, holdes normalt på konferencecentret i Esbjerg men afvikles denne gang på universitetet.

Energikonference i Esbjerg sætter fokus på grøn omstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce