Efter ramaskrig: Højt byggeri i Sædding droppes

Det oprindelige projekt set fra oven i det grønne område i Sædding, så således ud. Det høje byggeri er de tre firkanter til højre på tegningen. De er nu droppet, og her ønsker Ungdomsbo at bygge 24 boliger i stedet for. Arkivfoto: Esbjerg Kommune

Efter ramaskrig: Højt byggeri i Sædding droppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdombos byggeri ved Strandvænget i Sædding, som oprindeligt indeholdt tre højhuse, er nu blevet droppet. I stedet vil man bygge 24 boliger på samme område.

Sædding: Sidste sommer kom det frem, at Ungdomsbo planlagde at bygge 90 nye boliger i et grønt område ved Strandvænget i Sædding. Planen var, at en del af området skulle bruges til at bygge tre højhuse i op til seks etager. Den plan er nu droppet.

I stedet for de tre højhuse ønsker Ungdomsbo at bygge 24 boliger i stueplan og 1. sal. Det har Peter Sandager, direktør for Ungdomsbo, bekræftet overfor JydskeVestkysten.

Nyheden glæder næstformanden i Sædding-Fovrfeld Lokalråd, Jarl Thiesen, der sammen med borgere i området har været stærk utilfredse med Ungdombos planlagte byggeri.

- Det, synes jeg, er rigtig fint, og det ved jeg, at beboerne derude er meget glade for, siger Jarl Thiesen.

Allerede i december blev Ungdomsbos planer om højhusene ændret i Plan og Miljøudvalget. Udvalgspolitikerne gav Ungdomsbo lov til kun at bygge to etageejendomme på maksimalt fire i etager i stedet for de tre højhuse i seks etager.

Sagen kort
  • Ungdomsbo planlagde at bygge 90 nye boliger i et grønt område ved Strandvænget i Sædding. På området skulle der efter planen bygges tre højhuse i op til seks etager. Det kom frem sidste sommer.
  • I løbet af efteråret lagde borgere i området massivt pres på politikerne, da Plan & Miljøudvalget skulle behandle sagen på et udvalgsmøde i december. I de otte høringsuger der var i forbindelse med projektet var det kommet 173 bemærkninger. En række af bemærkninger havde flere underskrivere - i alt 453 underskrifter.
  • Et flertal i Plan & Miljøudvalget bestemte i december, at Ungdomsbo kunne få tilladelse til 40 tæt-lave boliger og to etageejendomme på maksimalt fire etager i Gl. Sædding.
  • Den beslutning var Sædding-Fovrfeld Lokalråd ikke tilfreds med, da lokalrådet ville have etagebyggeriet helt væk.
  • Nu har Ungdomsbo meddelt, at de tre høje bygninger bliver lavet om til 24 boliger i stueplan og 1. sal. Boligerne skal være mellem 65 og 85 kvadratmeter.
  • Den anden del af byggeriet er som før planlagt 30 tæt/lavt byggeri mellem 104 - 115 kvadratmeter.

Høringssvar gav indflydelse

Det oprindelig byggeri var før udvalgsmødet gennem en otte ugers høringsperiode. Her kom 173 bemærkninger fra borgere.

Borgernes bekymring gik i store træk på, at de høje bygninger ville give indbliks- og skyggegener samt uhensigtsmæssig kastevind for de omkringboende. Derudover handlede det om bekymring for forøgelse af trafikken, brandforhold, kloakering, indhug i de eksisterende grønne arealer samt den planlagte antennemast på en seks etagers bygning.

Svarende har haft indflydelse på Ungdomsbos nye planer om byggeri, oplyser Peter Sandager i en mail til JydskeVestkysten.

- Det (høringssvarene red.) har givet os som interesseret bygherre mulighed for at omdisponere og nedskalere projektet, skriver Peter Sandager og oplyser, at det oprindelig byggeri var udarbejdet ud fra kommunale 2020 planer, og derfor afventer de planerne for 2025.

Ungdomsbo og Esbjerg Kommune skal holde et møde onsdag vedrørende byggeriet i Sædding. Peter Sandager og Planchef i Esbjerg Kommune, Peter Bagge, fortæller begge, at de ikke har flere oplysninger i sagen før mødet er afholdt.

Efter ramaskrig: Højt byggeri i Sædding droppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce