EOR sadler op til LM i voltigering


EOR sadler op til LM i voltigering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnastiske øvelser på galoperende hesteryg er, hvad der venter på Esbjerg og Omegns Rideklub i weekenden.

ESBJERG: Akrobatik eller gymnastik på ryggen af en galoperende hest, beskrives voltigering populært som.

Den lidt ukendte ridesportsdisciplin, voltigering, indtager i weekenden Esbjerg og Omegns Rideklub, der danner kulisserne for landsmesterskaberne.

10 deltagende hold ved landsmesterskaberne vidner om en nichesport, hvor det dog gælder om at holde tungen lige i munden og have en stærk tiltro til holdkammeraterne, når øvelserne på den galoperende hest udføres.

Lille sport med store udfordringer

Voltigering hører til blandt de mindre kendte ridesportsdiscipliner herhjemme, så det er ikke ualmindeligt for deltagerne, at de lige må stoppe op og forklare, hvad det lige er, hvad voltigering går ud på.

- Man skal altid lige forklare, hvad det er, så man har en fast vending i hovedet, griner Emma Brydsø, fra EOR's voltigeringshold og betegner sporten som gymnastik på hesteryg.

- Det er en meget anderledes sport i forhold til ridning, den er mere udfordrende, siger Stine Noer.

De unge piger og den ensomme hane

Sporten blomstrer ikke ligefrem med mandlige deltagere. Claus Juhl Hansen er også eneste herre på esbjergensernes voltigeringshold, hvor han med sine 34 år samtidig er alderspræsident.

- Jeg er den eneste på holdet med en gymnastikbaggrund. Jeg red også lidt inden, men voltigering fangede mig mere, fortæller Claus Juhl Hansen.

Ud over Claus består holdet af de fem piger: Laura Henriksen, 11 år, Freja Lohals, 12 år, Mille Jespersen, 13 år, Stine Noer, 17 år og Emma Brydsø, 19 år. Fælles for holdet er, at de alle er blevet introduceret for sporten af EOR's berider, Sanne Lorenzen.

Landsmesterskaberne afholdes lørdag fra kl. 8.30-18 og søndag fra kl. 8.30 og frem til præmieoverrækkelsen kl. 15.00.

EOR sadler op til LM i voltigering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce