Dusinus fylder 100 år: Befrielsen var livets højdepunkt

Borgmester Jesper Frost Rasmussen kom torsdag forbi til kaffe og kage for at lykønske Dusinus med den store dag. Han runder 100 år den 8. december. Foto: Kirsten Enevoldsen

Dusinus fylder 100 år: Befrielsen var livets højdepunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reinhardt Andreas Dusinus Ingvartsen kan 8. december fejre sin 100-års fødselsdag i fin form, efter at være kommet til verden i Vilslev, da 1. verdenskrig sluttede.

BRAMMING: Reinhardt Andreas Dusinus Ingvartsen husker tydeligt dagen.

Glæden. Lettelsen, og den store fest på befrielsesdagen i maj 1945.

Den stadig åndsfriske Dusinus, som han kaldes i dagligdagen, var dengang 27 år og landbrugsmedhjælper på pigehjemmet Kjærgaard, der i dag rummer Sydjyllands Landbrugsskole, hvor hans senere hustru, Musse, også var.

Hun faldt for den gymnastiktrænede landmand med den fine sangstemme, og havde intet besvær med at få hans ja.

Deres fælles hjem og arbejdsplads fandt de på en landejendom i Sejstrup, som de drev på eksemplarisk vis i 30 år, og som nu drives af sønnen Ernst og hans kone Kirsten, men fra han var 60 år, hvor han sammen med Musse flyttede i hus på Tværsigvej i Bramming, til han rundede 90 år, kørte han hver dag året rundt to gange dagligt ud til gården i Sejstrup for at gå til hånde.

Pudser vinduer

Torsdag havde Dusinus besøg af borgmester Jesper Frost Rasmussen, der kom forbi med en fødselsdagshilsen forud for den store dag, og han fik blandt andet at vide, hvordan sang altid har haft hans store interesse. Og han kan endnu. Yndlingssangen er "Kom tro og kom glæde",, og Dusinus har da også for nogle år siden modtaget Bramming Mandskors hæderstegn for sin aldrig svigtende indsats.

I hjemmet er der opvokset to sønner, Ernst og Bjarne, ligesom der også er kommet tre børnebørn og fire oldebørn til. Alle hænger flot på væggene i den hyggelige stue sammen med mange andre fotos af slægten Ingvartsen.

I det daglige klarer han sig med tre kvarters kommunal rengøring hver 14. dag og vakuumpakket mad til opvarmning i mikroen, og trods en alder på 100 pudser han stadig selv sine vinduer, mens hæk og græsplæne klares af sønnen.

- Jeg har ikke noget at beklage mig over, fastslår Dusinus, der helt tydeligt er fra en tid, hvor man ikke brokkede sig og helst klarede sig selv. Han bekender dog, at synet ikke er helt så godt som det har været. Derfor hører han meget radio, og han er velorienteret, fortæller svigerdatteren, der flere gange om ugen kommer på besøg.

Metusalem

Lørdag den 8. december fejres det venlige menneske med den underspillede humor ved en middagsfest på Gredstedbro Hotel. Han venter 34 gæster, og der er bestilt suppe, steg og dessertbord med kaffe. Og så skal Dusinus' yndlingssang synges til trompetledsagelse fra et familiemedlem.

At Dusinus stadig har humoren i behold viser svaret på spørgsmålet om, hvor mange gange han tror, han endnu skal fejre fødselsdag.

- Metusalem blev jo omkring 900 år. Men nu tager jeg altså én dag ad gangen. Og livsglæden har jeg jo endnu. Det er det vigtigste, siger Dusinus, der også har en forklaring på, om hans særprægede navn kommer af, at han har været nummer 12 i søskendeflokken.

- Nej, jeg er nummer seks af ni, svarer en småklukkende Dusinus.

- Men jeg er opkaldt efter min farbror, som døde samme dag som jeg blev født. Og han var nummer 12 i flokken, siger Reinhardt Andreas Dusinus Ingvartsen.

Dusinus fylder 100 år: Befrielsen var livets højdepunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce