Dødstrusler mod Mette Frederiksen: 34-årig esbjergenser sigtet

Der blev lørdag fremsat trusler på livet mod Socialdemokratiets statsminusterkandidat Mette Frederiksen i en valgbutik i Esbjerg. Arkivfoto: Robert Wengler

Dødstrusler mod Mette Frederiksen: 34-årig esbjergenser sigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 34-årig mand fra Esbjerg er blevet sigtet for trusler på livet mod Mette Frederiksen. Truslerne blev fremsat i Socialdemokratiets valgbutik i Esbjerg.

Esbjerg: Danmarks måske kommende statsminister Mette Frederiksen var lørdag indirekte udsat for trusler på livet i Esbjerg.

I socialdemokratiets valgbutik i Smedegade indfandt der sig lørdag klokken 13.39 en mand, der gik i dialog med personerne, der passede valgbutikken.

Snakken drejede sig ind på, at partiets spidskandidat til det kommende folketingsvalg, Mette Frederiksen, kommer på besøg i Esbjerg torsdag den 14. maj.

- Manden hidsede sig tydeligt op og begyndte at give Mette Frederiksen skylden for flere forskellige ting omkring hans personlige situation, blandt andet at han var endt som førtidspensionist. Han skulle have udtalt noget i retning af "Jeg skal nok få ram på Mette Frederiksen", "Jeg begår selvtægt" og "Jeg skal nok selv klare situationen", oplyser Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Den ansvarlige i valgbutikken kontaktede politiet, men da der kort efter ankom betjente til stedet, var den pågældende mand forsvundet igen.

Manden hidsede sig tydeligt op og begyndte at give Mette Frederiksen skylden for flere forskellige ting omkring hans personlige situation, blandt andet at han var endt som førtidspensionist.
Henrik Berg, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Alvorlig situation

Den ansvarlige i valgbutikken havde taget et billede af manden under optrinet, og betjentene kunne genkende ham, og på den baggrund blev en 34-årig mand fra Esbjerg senere på dagen anholdt og sigtet for trusler på livet.

- Der er blevet foretaget en konkret vurdering, og den lød på, at det ikke var sandsynligt, at manden ville føre truslerne ud i livet. Derfor er manden ikke blevet fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men der venter ham et retligt efterspil for truslerne, oplyser Henrik Berg.

Ifølge ham kunne der godt være tale om en psykisk syg mand, og det bekræfter den ansvarlige i valgbutikken under episoden.

- Jeg fik indtryk af en meget forvirret person, og jeg var oprigtig bange for Mette Frederiksens sikkerhed, da de trusler her blev fremsat. jeg opfattede situationen som alvorlig, derfor kontaktede jeg politiet, fortæller vedkommende, der ikke ønsker sit navn bragt af hensyn til sin egen sikkerhed.

Dødstrusler mod Mette Frederiksen: 34-årig esbjergenser sigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce