Dethe vil ikke længere arbejde 70 timer om ugen

Karen Margrethe Bertramsen har i de seneste 33 år drevet forretningen Dethe med stof, garn og hobbyartikler. De seneste fem år i Bramming. Nu holder hun ophørsudsalg. Foto: Ole Maass.

Dethe vil ikke længere arbejde 70 timer om ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 33 år som selvstændig - heraf de seneste fem år i Bramming - holder Karen Margrete Bertramsen ophørsudsalg i sin stof-, garn- og hobbyforretning, Dethe i Nørregade.

BRAMMING: Hun har brug for et pusterum. Karen Margrethe Bertramsen, som har rundet de 60 år - plus lidt til - vil ikke længere arbejde 70 timer om ugen, og derfor er hun nu i gang med ophørsudsalg i sin forretning med stof, garn og hobbyartikler, Dethe i Nørregade i Bramming.

- Jeg lukker forretningen engang til næste år, men hvornår til næste år ved jeg ikke endnu. Jeg kan ikke længere holde til at arbejde på fuld tid, og slet ikke 70 timer om ugen, som jeg har gjort de senere år, konstaterer Karen Margrethe Bertramsen.

De første 28 år, hvor hun drev forretningen var det fra en forretningsadresse i Esbjerg. Så rykkede hun til N.A. Jørgensens Plads i Bramming for fem år siden og de seneste tre år har det været fra Nørregade.

- Bramming er en god handelsby, og jeg har også stadig mange af mine kunder fra tiden i Esbjerg, som kommer til Bramming. Jeg har også kunder fra Sønderjylland, og jeg stopper bestemt ikke, fordi det går dårligt. Men fordi jeg har brug for at trappe ned, lyder det fra Karen Margrethe Bertramsen, som selv bor i Sejstrup.

I høj kurs

I de senere år er håndarbejde som strik, hækling og syning kommet i høj kurs hos kvinder i alle aldre, og det har Karen Margrethe Bertramsen og hendes faste medarbejder i forretningen, Connie også i høj grad kunnet mærke.

Hvad laver du, når du så endelig holder fri?

- Så laver jeg regnskab, men det er jo ikke en særlig spændende hobby, konstaterer Karen Margrethe Bertramsen, som dog føjer til, at hun også tidligere har undervist i dans i Ribe.

Når hun har afviklet forretningen håber hun på at finde et job på nedsat tid.

- Jeg er åben for det meste. Jeg har jo også en pædagoguddannelse, så der er mange muligheder. Det skal bare ikke være et fuldtidsjob. Det kan jeg ikke længere holde til, konstaterer hun.

Dethe vil ikke længere arbejde 70 timer om ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce