Demente i Esbjerg skal ud at køre for millioner

Esbjerg Kommune har fået godt 6,2 millioner kroner, som over de kommende to år skal bruges til befordring af borgere med demens. Det giver mulighed for at komme ud til flere arrangementer. Arkivfoto

Demente i Esbjerg skal ud at køre for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Kommune har fået godt seks millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen. Pengene skal bruges til at befordre demensramte borgere.

Esbjerg Kommune: Borgere med demens i Esbjerg Kommune kommer godt op at køre de kommende år.

Kommunen har nemlig fået tilsagn om et beløb på godt 6,2 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til projektet "Udvikling og afprøvning af model for befordring af demensramte borgere i Esbjerg Kommune."

Direktør i Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen glæder sig naturligvis over, at kommunens ansøgning om midler fra den statslige pulje er blevet imødekommet.

- Det har været en udfordring at få folk afsted til for eksempel aflastning, træning, aktiviteter på dagcentre, familiebesøg og forskellige fritids- og kulturarrangementer. Med pengene her får vi mulighed for at tilbyde borgerne bedre mulighed for at komme ud og få oplevelser af forskellig slags. Det kunne for eksempel være en borger, der ønsker at komme på fodboldstadion og se en kamp, siger Arne Nikolajsen.

Esbjerg Kommune skal først nu til at finde konkrete løsninger i samarbejde med trafikselskaber.

Fakta
Esbjerg Kommune har fået del i puljen med navnet "Forsøgsordning med befordring af mennesker med en demensdiagnose" under Sundhedsstyrelsen.

Esbjerg har fået tilsagn om, at kommunen efter ansøgning er bevilget 6.215.100 kroner.

Pengene skal anvendes inden 1. april 2021.

I alt har 10 projekter fået tilsagn om godt 40 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsens pulje.

Belønning for indsats

De øremærkede penge kan som udgangspunkt komme alle borgere med en demensdiagnose til gode, men Arne Nikolajsen forudser, at det bliver borgere i eget hjem, der får mest gavn af pengene.

- Det vil give en større frihed og mere tilgængelighed for demensramte borgere, og nu skal vi til at konkretisere projektet. Vi har faktisk fået penge til alle de projekter indenfor demensområdet, vi har ansøgt om i år, og det ser jeg som et udtryk for, at vi af staten bliver belønnet for vores demensindsats her i kommunen. Vi vil gerne skabe et mere trygt og sikkert samfund for borgere med demens, hvor de oplever mere frihed og flere tilbud, og hvor de under trygge forhold kommer så meget som muligt ud blandt resten af befolkningen. Pengene her kan være med til at understøtte den kurs, siger Arne Nikolajsen.

De 6,2 millioner kroner er fordelt på to portioner à 3,1 millioner, hvoraf første portion kan anvendes straks.

Demente i Esbjerg skal ud at køre for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce