Demens-millioner på vej til Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune har fået 3,7 millioner kroner til etablering af et rådgivnings- og aktivitetscenter for demente og pårørende. Arkivfoto:

Demens-millioner på vej til Esbjerg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Kommune har ligesom 12 andre kommuner i landet fået del Sundhedsstyrelsens pulje til at etablere rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens og deres pårørende. Esbjerg Kommune får små fire millioner kroner.

Esbjerg Kommune: Der er en check på små fire millioner kroner på vej til Esbjerg Kommune fra Christiansborg.

Regeringen og satspuljepartierne har afsat en pulje på 35,5 millioner kroner til at oprette mellem 12 og 15 rådgivnings- og aktivitetscentre for personer med demens og pårørende rundt omkring i landet.

Der kom 13 ansøgninger, og alle fik penge til projekterne, og herunder Esbjerg Kommune, der bliver tilgodeset med 3.708.000 kroner.

Fanø og Varde Kommuner er medansøgere og samarbejdspartnere, og det er tanken at der skal være hovedsæde i Esbjerg, en satellit i Varde og lokale mødesteder i Ribe, Bramming og Ølgod.

Centret skal tilbyde "anonym, tidlig og behovsorienteret indsats for borgere med demens og deres pårørende med henblik på at øge deres inklusion og livskvalitet" som det hedder i kommunens ansøgning.

Rådgivningen kan for eksempel være inden for økonomi, juridiske forhold, tilknytning til arbejdsmarkedet, boligsituation og pension.

Samarbejdspartnere
Udover Esbjerg, Varde og Fanø Kommuner er Alzheimerforeningen, Psykiatrien i Region Syddanmark, Ældresagens lokalafdelinger i de tre kommuner, PLO og Aflastningstjenesten i Esbjerg/Varde samarbejdspartnere i projektet.

Tidlig julegave

Formand for Esbjerg Kommunes Sundheds- & Omsorgsudvalg, Henning Ravn (V), glæder sig over den tidlige julegave fra staten.

- Det er jo altid skønt med ekstra penge til flere tiltag, og det her falder rigtig godt i tråd med de tilbud og initiativer, vi allerede har eller har planlagt på området. Vi har blandt andet vores videncenter for demens, vi har en demenskoordinator tilknytte alle vore teams, og vi har pårørendegrupper. Vi arbejder allerede med de ting, der ligger i det her, men nu får vi mulighed for at formalisere og forbedre det yderligere, og jeg kan godt lide tanken om at samarbejde med de nærmeste kommuner, så vi kan hjælpe og lære af hinanden, siger Henning Ravn.

Og der bliver brug for mere støtte, rådgivning, oplysning og undervisning i forbindelse med demens.

- Vi ved jo, at der bliver flere og flere mennesker med demens i de kommende år, og vi vil gerne være med helt fremme og på forkant med udviklingen på alle områder, siger Henning Ravn.

Demens-millioner på vej til Esbjerg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce