De strikker til dåben

En række kvinder fra menigheden i Jerne Kirke mødes en mandag formidag om måneden og strikker dåbsservietter i blødt bomuldsgarn. Servietterne symboliserer, at troen gives videre fra generation til generation. Foto: Astrid J. Vestergaard

De strikker til dåben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere steder i Esbjerg strikker kirkelige menigheder servietter til brug ved barnedåb. Det gør de også i Jerne Kirke, hvor de første hjemmestrikkede dåbs-servietter tages i brug næste søndag.

Esbjerg: I flere Esbjerg-kirker tilbyder man strikkede dåbs-servietter. Det gør man nu også i Jerne Kirke, hvor en større produktion er sat i gang. De strikkede dåbsservietter bruger præsterne til at tørre de små barnehoveder med i forbindelse med dåben, men der er også en symbolsk betydning.

- Den strikkede dåbsserviet er et symbolsk tegn på, at vi i kirken bringer noget videre fra generation til generation, fortæller Lise Mathiesen. Hun har taget initiativet til en strikkegruppe, der mødes i sognehuset over for Jerne Kirke den første mandag i måneden.

Da avisens udsendte kigger forbi, går snakken lystigt. Strikkepinde er sat på arbejde, opskrifter - der er 16 i alt - studeres flittigt. Der slås masker op og drikkes kaffe.

Den strikkede dåbsserviet er et symbolsk tegn på, at vi i kirken bringer noget videre fra generation til generation.
Lise Mathiesen, initiativtager til en strikkeklub under Jerne Kirke

Rart at nørkle med andre

- Når man sidder og nørkler, er det rart at gøre det sammen med andre og få sig en god snak. Jeg kender alle i gruppen fra foredrag og sogne-eftermiddage i kirken, men det er sjældent, jeg får mulighed for at snakke med dem. Det gør jeg, når vi strikker til dåben, fortæller en af de strikkende kvinder, Elisabet Gøeg.

10-12 kvinder fra Jerne Kirke har meldt sig, og der er også kvinder, som strikker dåbsservietter hjemme. Initiativet blev taget i oktober sidste år. Tidligere strikkede flere fra kirken blandt andet tæpper til byens hjemløse.

Cirka 100 babyer døbes i Jerne hvert år. Deres forældre tilbydes fra næste søndag en strikket dåbsserviet. Inden brug lægges servietten i koldt vand i 12 timer, tørres og presses lidt.

På den strikkede serviet kan forældrene vælge at brodere navnet på deres barn. Servietten kan også rammes ind og hænges op på børneværelset.

De strikker til dåben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce