De ansatte på Sydvestjysk Sygehus melder sig sjældent syge

De ansatte på Sydvestjysk Sygehus har færre sygedage end på andre somatiske sygehusenheder i regionen. Her ses nogle af de ansatte, fotograferet ved en intern indvielse for nylig af et nyt hvile- og læringsrum til yngre læger. Arkivfoto

De ansatte på Sydvestjysk Sygehus melder sig sjældent syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Personalet på Sydvestjysk Sygehus har færre sygedage end kolleger på andre sygehuse i regionen. Det skyldes et godt arbejdsmiljø, mener Per Busk, administrerende sygehusdirektør i Esbjerg.

Esbjerg: Forkølelse, lidt diarré, en smule feber eller ondt i ryg og skuldre? Sådanne symptomer får formentligt mange af os til at ringe til chefen med meldingen: "Jeg kommer ikke i dag. Jeg er syg", men sådan er det ikke på Sydvestjysk Sygehus. Her hanker de ansatte op i sig selv og går på arbejde alligevel. Sygehuset har det laveste sygefravær i Region Syddanmark, når man sammenligner sygefraværet på regionens somatiske sygehusenheder, og det glæder naturligvis administrerende sygehusdirektør i Esbjerg, Per Busk.

Han siger:

- Jeg er stolt af det lave sygefravær, og jeg tror, alle på sygehuset deler denne stolthed. Vi kan ikke rigtig pege på, at vi gør noget anderledes i forhold til, hvad man gør på andre sygehuse med betydning for sygefraværet. Vi følger for eksempel de regler, regionen har på området, med henblik på samtaler og opfølgning i forbindelse med længere tids sygdom. Grundlæggende vil jeg dog mene, at et lavt sygefravær er udtryk for, at vi har et godt arbejdsmiljø og et meget engageret personale, og det er jeg glad for.

Et godt arbejdsmiljø er en del af fundamentet for den strategi, man arbejder efter på Sydvestjysk Sygehus, oplyser Per Busk, som påpeger, at et godt arbejdsmiljø er en forudsætning for, at personalet kan tage sig bedst muligt af patienterne. Han oplyser, at man på sygehuset ind imellem er udfordret på det med arbejdsmiljøet, men fastslår, at arbejdsmiljøet på sygehuset generelt er godt.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at træffe fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Sydvestjysk Sygehus, Lena S. Nielsen, for en kommentar til, hvorfor sygefraværet på sygehuset er så lavt.

- Grundlæggende vil jeg dog mene, at et lavt sygefravær er udtryk for, at vi har et godt arbejdsmiljø og et meget engageret personale, og det er jeg glad for.
Per Busk, administrerende sygehusdirektør, Sydvestjysk Sygehus

Mest sygdom på kræftafdelingen

Regionens tal for de første 11 måneder i 2017 viser et sygefravær på 3,5 procent på Sydvestjysk Sygehus. Gennemsnittet på de somatiske sygehusenheder i regionen ligger på 4,1 procent. Ergo ligger Sydvestjysk Sygehus under gennemsnittet, og sygehuset har i flere år haft et generelt lavt sygefravær blandt de ansatte.

Ser man på sygefraværet på de enkelte afdelinger viser en intern opgørelse over de første 11 måneder af 2017 på Sydvestjysk Sygehus, at direktionen er det sted på sygehuset, hvor der er mindst sygefravær, nemlig 0,22 procent.

Urologisk afdeling (behandler sygdomme i nyrer, urinveje og mandlige kønsorganer) ligger også pænt i statistikken med et sygefravær på 0,89 procent, mens sygehusapotektet kommer ind på en tredjeplads med et sygefravær på 0,99 procent.

Kigger man i den modsatte ende af statistikken - altså der hvor sygefraværet er højest - er onkologisk afdeling (kræftafdelingen) topscorer med et sygefravær på hele 7,56 procent, og logistikafdelingen har det næsthøjeste sygefravær med 5,67 procent.

Kigger man på tallene fra de andre somatiske sygehusenheder i Region Syddanmark, ser det værst ud på Sygehus Sønderjylland, der i de første 11 måneder af 2017 havde et sygefravær på 4,3 procent. Odense Universitetshospital havde et sygefravær på 4,2 procent, og Sygehus Lillebælt havde et sygefravær på 4,0 procent.

De ansatte på Sydvestjysk Sygehus melder sig sjældent syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce