Dårlig rengøring giver sur smiley til bager i Esbjerg

Kernebageren på Jørgen Pedersens Vej har fået tildelt en sur smiley for dårlig rengøring og hygiejne. Arkivfoto

Dårlig rengøring giver sur smiley til bager i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er problemer med rengøringen hos Kernebageren på Jørgen Pedersens Vej. Det udløste en sur smiley og en bøde fra fødevarekontrollen.

Esbjerg: De har ikke været grundige nok med moppen og vaskekluden hos Kernebageren på Jørgen Pedersens Vej 14. Det har resulteret i en sur smiley fra fødevarekontrollen og en bøde på 15.000 kroner.

- Vi er naturligvis utroligt kede af, at vi har fået en sur smiley. Så snart vi havde haft besøg, gik vi igang med at rette op på tingene, siger Annette Koch, der er medejer af Kernebageren. 

Grunden til den sure smiley er blandt andet mangelfuld rengøring af gulve i fryse-og kølerum og snavs på ledninger, afløbsrør og en stikkontakt ved håndvasken. Der var desuden beskidt på gulvet foran bageriets køleskabe, og der var fedtet belægning på håndtag ved kølemontre og køleskabe.

Foruden manglende rengøring var der også problemer med en dør fra baggården og ind til bageriet, som ikke sluttede helt tæt.

Sanktionsmuligheder
En indskærpelse er en præcisering af, at lovgivningen skal overholdes. Det udløser en lille smiley.Et påbud er en ordre om, at virksomheden fremadrettet skal gøre noget særligt for at rette op på et forhold. Det giver en smiley med lige mund.

Et forbud, hvor virksomheden forbydes at gøre noget bestemt, før visse betingelser er opfyldt. Det giver en smiley med lige mund.

Et bødeforlæg eller en politianmeldelse som følge af store eller gentagne lovovertrædelser. Det udløser en sur smiley.

Ingen anmærkninger giver en glad smiley.

Ikke første gang

Kernebageren fik den 17. marts en indskærpelse også på grund af for dårlig rengøring og hygiejne. Det medførte et ekstra kontrolbesøg en måned senere, som altså endte med at føre til den sure smiley. Hos Kernebageren er man dog ikke helt enig i alle forhold, som fødevarekontrollen har lagt vægt på i sin afgørelse.

- Vi erkender, at der skal rettes op i forhold til rengøring af ledninger og stikkontakter, men i forhold til rengøring af vores gulve, var medarbejderne fra fødevarekontrollen forbi, netop som vi stod midt i produktionen af dagens brød og kager. Det sviner altid en smule, men vi gør naturligvis altid rent, når vi er færdige, siger Annette Koch.

Rettet op

Hos Kernebageren har de siden besøget fra fødevarekontrollen gjort alt, hvad de kunne for at rette op på rengøringsforholdene.

- Vi håber, at de snart vil kigge forbi os igen, så vi kan få vores glade smiley tilbage. Det er naturligvis det, vi stræber efter, siger Annette Koch.

Dårlig rengøring giver sur smiley til bager i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce