DF'er revser unge for pjæk men melder selv afbud til møde

Det havde været en dum beslutning for Susanne Dyreborg (DF) ikke at deltage i den politiske paneldebat på Rybners, mener hun. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen

DF'er revser unge for pjæk men melder selv afbud til møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Susanne Dyreborg (DF) deltog mandag i en politisk paneldebat på Rybners, selv om hun egentlig havde et møde i Børn & Familieudvalget. Det var dog ifølge Susanne Dyreborg blevet fravalgt grundet hendes arbejde på UC Syd.

Esbjerg Kommune: Mens folketingskandidat for Dansk Folkeparti og byrådsmedlem i Esbjerg Kommune, Susanne Dyreborg (DF), i mandags fortalte eleverne fra Rybners, at de ikke må deltage i klimastrejke i skoletiden, havde hun selv et andet sted, hun skulle have været.

Susanne Dyreborg havde nemlig meldt afbud til et møde i Børn & Familieudvalget, der lå på cirka samme tidspunkt som den politiske paneldebat på Rybners. Således deltog hun altså i et debatarrangement med skoleelever, hvor hun skosede dem for at deltage i klimastrejker i skoletiden, mens hun selv havde meldt afbud til et udvalgsmøde, som hun får skattekroner for at deltage i.

- Jeg meldte afbud til udvalgsmødet i sidste uge. Jeg arbejder som udbudskonsulent på UC Syd, og jeg kunne se, at jeg havde deadline på nogle opgaver, som jeg ikke kunne nå, og derfor meldte jeg afbud til udvalgsmødet. Jeg fortalte Diana (formand for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), red.), at jeg desværre ikke kom, fordi jeg havde arbejde. Så havde jeg en halv times frokostpause, og da jeg kan flexe, brugte jeg en time på Rybners, forklarer Susanne Dyreborg, der udover at sidde i Børn & Familieudvalget har sæde i Social & Arbejdsmarkedsudvalget og også er viceborgmester i Esbjerg Kommune.

Sammenfald
  • Paneldebatten på Rybners fandt sted mandag den 8. april fra klokken 11.50.
  • Mødet i Børn & Familieudvalget fandt sted mandag den 8. april fra klokken 12.30.

Fraværet

Kommunalpolitik er borgerligt ombud, og det vil sige, at man har pligt til at deltage i møderne i kommunalbestyrelsen og i det udvalg, som man er udpeget til. Man kan melde afbud til møder, hvis man har en lovlig forfaldsgrund. Det kan, ifølge styrelsesvedtægterne, handle om sygdom, barsel og adoption eller andet offentlig hverv såsom en post i regionsrådet.

Er paneldebat legalt fravær for udvalgsmødet?

- Jeg havde jo meldt fravær på grund af arbejde, og jeg brugte min frokostpause på at gå ind og deltage i paneldebatten. Jeg pjækker ikke fra noget. Men der er selvfølgelig nogen, der har fået ondt over det her. Men alle har forståelse for, at man prioriterer sit arbejde. Jeg har ikke noget, der ligner dårlig samvittighed. Jeg kan ikke se noget forkert i det her, siger Susanne Dyreborg.

Du meldte afbud til Børn & Familieudvalget i sidste uge på grund arbejdsopgaver, som du havde deadline på. Men du havde meldt dig til paneldebatten den 7. marts, og ifølge deltagerlisten fra Rybners havde du bekræftet deltagelsen den 27. marts. Hvordan hænger det sammen?

- Da jeg meldte mig til, sad jeg ikke med min kalender og kunne se, om jeg havde udvalgsmøde eller var på arbejde. Jeg meldte mig til, fordi det er nemmere at melde fra end at melde sig til. Vi får rigtig mange datoer slynget i hovedet for tiden, for sådan er kalenderen lige nu med valgdebatter og mit arbejde. Så når jeg nærmer mig datoen for et arrangement, finder jeg ud af, om jeg så kan komme. Så kigger jeg i kalenderen og prioriterer, siger Susanne Dyreborg.

Hvad gjorde du så, da du fandt ud af, at valgdebatten lå på samme tid som udvalgsmødet?

- Så tænkte jeg, at så kan jeg ikke komme til paneldebatten. Men jeg ventede lidt, for nogle gange kan vi have korte møder i udvalget, eller datoerne bliver ændret. Jeg prioriterer ikke valgdebat fremfor mit udvalgsmøde, men jeg prioriterer mit arbejde, og når man har et job ved siden af, er man nødt til at prioritere, siger Susanne Dyreborg.

Dumt ikke at deltage i debat

I 2017 blev Susanne Dyreborg valgt som folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Esbjerg, og derfor stiller hun op til det kommende folketingsvalg. I november 2017 blev Susanne Dyreborg valgt ind i Esbjerg Byråd, og skulle det komme dertil, at hun også bliver valgt ind i Folketinget, bliver det ikke vanskeligt at besidde begge poster, har hun tidligere udtalt til JydskeVestkysten.

På grund af det kommende folketingsvalg, hvor valgkampen på mange måder uofficielt er skudt i gang, mener Susanne Dyreborg, at det havde været en dårlig beslutning at fravælge valgdebatten på Rybners.

- Der kommer et folketingsvalg på et tidspunkt, og derfor havde det været rigtig dumt, hvis jeg ikke stod til paneldebatten, når så mange andre partier også var repræsenteret. Valgkampen er jo skudt i gang, og det er klart, at vi skal promovere, siger Susanne Dyreborg.

DF'er revser unge for pjæk men melder selv afbud til møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce