DF-politiker: Forbyd mobiltelefoner i Esbjergs skoler

Mobiltelefonerne drager opmærksomheden hos børn og unge væk fra undervisningen og den "rigtige" samtale, og det vil DF-byårdsmedlem nu sætte en stopper for med et forbud rundt om på skolerne. Arkivfoto

DF-politiker: Forbyd mobiltelefoner i Esbjergs skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eleverne skal ikke længere have lov at have deres mobiltelefoner i klasseværelset, og beslutningen skal komme fra byrådet, mener viceborgmester Susanne Dyreborg (DF). Hun får både medhold og modstand fra sine udvalgskolleger omkring forslaget.

ESBJERG: Det brummer i lommen, eller der er pludselig en rød prik øverst oppe på Facebook-app'en, som viser, at der er post. Og fluks er de skærm-ferme børnehænder i gang med at klikke løs på mobilskærmen. Mobiltelefonerne er lige så fast et inventar i skoletasken som madpakken og penalhuset i dag, men står det til 1. viceborgmester i Esbjerg Kommune, Susanne Dyreborg (DF), er det tid at trække stikket til telefonerne. Hun ønsker et forbud mod, at eleverne bruger mobiltelefoner i undervisningen på Esbjergs folkeskoler.

- Børn og unge bliver utrolig forstyrret af de telefoner. De river eleverne ud af koncentrationen i timerne, de giver dem en hel masse informationer at forholde sig til hele tiden, de larmer, og de kan også bruges til mobning. Selvfølgelig vil der lyde ramaskrig omkring det både fra børn, unge, forældre, skolebestyrelser og måske også lærere. Men i forhold til, at der er flere elever i klasserne i dag, det er sværere at få ørenlyd for læreren, karaktererne kunne være bedre, og vi har så mange følsomme unge mennesker, så bliver tingene bliver jo ikke lettere af, at fokus flyttes ned på noget, der ligger i deres hånd, siger Susanne Dyreborg.

I Frankrig er der netop vedtaget et lignende forbud mod mobiltelefoner i skolen, og i Danmark har De Konservative på landsplan meldt ud, at de gerne ser mobiltelefonerne forsvinde ud af klasseværelset.

Vi skriver 2018, og fremtiden vil være sådan, at vores børn bliver mere og mere virtuelle. De bruger deres mobiltelefoner som redskab i undervisningen, og i stedet for et forbud skal de lære at håndtere ikke at være afhængige af dem og ikke hele tiden kigge på dem. Et forbud fra politisk side vil være for topstyret og centralistisk.
Diana Mose Olsen

Sker også i byrådet og på akademiet

- Jeg har haft tanken i lang tid. Ikke mindst for de mange psykisk sårbare børn og unge, for dem taber vi jo, og de får ikke det liv, de fortjener. Der er alt for meget larm og mange forstyrrelser i sådan en klasse, når mobiltelefonerne er fremme, og man skal være "på" hele tiden, og så er der også det pres med, om man kommer fra en rig nok baggrund til at have den dyreste og nyeste telefonmodel, siger Susanne Dyreborg.

Hun vil nu drøfte forslaget med sit politiske bagland og efterfølgende tage det op i Børn- og familieudvalget med henblik på et få gennemført et generelt forbud. Umiddelbart kan flere af de andre medlemmer af Børn- og familieudvalget godt se problemet med telefonerne.

- Jeg kan godt følge Susanne Dyreborg i, at børn selvfølgelig skal være opmærksomme i timerne, og det kan mobiltelefonen hindre. Det går ikke kun ud over skolekoncentrationen, se bare hvordan vi politikere sidder med snuden i skærmen til møder, og når jeg har undervist på Erhvervsakademi Sydvest, oplever jeg mange unge bare sidde og kigge ned i skærmen og har svært ved at blive i momentum. Men jeg tænker, at skolerne er bedre til at håndtere det lokalt, siger Britta Bendix.

Ens for alle skoler

Også Diana Mose Olsen (SF) og Anne Marie Geisler Andersen (R) mener, at problematikken må løses af skolebestyrelserne. Susanne Dyreborg er uenig:

- Det skal ikke være sådan, at elever bare kan vælge skole efter, hvor de må bruge deres mobiltelefon. Det skal være det samme alle steder. Og derfor synes jeg fint, at beslutningen kan komme fra os politikere, og så må skolen og dens ledelse udmønte den. Vi skal turde gå handle og lave konsekvens, siger hun.

DF-politiker: Forbyd mobiltelefoner i Esbjergs skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce