DF-ordfører om Jimmy: Han har drevet gæk med det danske system

Martin Henriksen (DF) mener, at Jimmy (billedet) helt efter bogen skal sendes hjem til Iran. Foto: Anders Græsbøll Buch

DF-ordfører om Jimmy: Han har drevet gæk med det danske system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hidtil har sagen om Jimmy, der risikerer at få inddraget sin opholdstilladelse, kun mødt uforståenhed. DFs udlændingeordfører Martin Henriksen mener dog, at en udvisning vil være helt efter bogen.

Fanø: Lokalpolitikere fra Fanø, borgere fra nær og fjern og flere folketingskandidater for Esbjerg og Fanø har stået i kø for at sende deres opbakning til Jimmy. De mener, at der er noget galt med systemet, og at det er helt grotesk, hvis en fuldt integreret mand med dansk kone og børn, der er fuldt ud selvforsørgende, skal sendes hjem efter 25 år i Danmark.

Formand for Folketingets Integrations- og Udlændingeudvalg, Martin Henriksen (DF), mener derimod, at sagen er helt efter bogen. Jimmy har brudt reglerne, og derfor skal han sendes hjem på trods af sin tilknytning til Danmark.

- Han har drevet gæk med det danske system, for han er jo overhovedet ikke flygtning, når han kan rejse frem og tilbage mellem Danmark og sit hjemland. Og alene det faktum, at han rejste tilbage til sit hjemland for at blive gift, viser også, at han er mere iraner end dansker, siger Martin Henriksen.

Sagen kort
53-årige Abutaleb Jamshid Farjand, bedre kendt som "Jimmy", fik den 28. juni et brev i sin e-boks fra Udlændingestyrelsen om, at han skulle komme til samtale, da de havde modtaget oplysninger, der kunne give grundlag for at inddrage hans opholdstilladelse. Samtalen fandt sted 5. juli på Center Sandholm. Jimmys fejl består i, at han fire gange har rejst til sit hjemland i Iran i perioden efter, at han fik permanent opholdstilladelse, hvilket han ikke måtte.

Man kan skrive under på underskriftsindsamlingen her: https://www.skrivunder.net/signatures/lad_ivarksatteren_jimmy_beholde_sin_opholdstilladelse/

"Vi har ikke noget at skamme os over"

Martin Henriksen mener, at det er intentionen med de love, som Folketinget har vedtaget, at også folk som Jimmy skal sendes hjem, når de ikke længere er forfulgt i hjemlandet. Så selvom han godt kan forstå, at sagen vækker stærke følelser, får det ham ikke til at ændre holdning.

- Danmark har gjort meget for ham og hans familie, så vi har bestemt ikke noget at skamme os over. Jeg håber, at vi vil se flere af den slags sager i fremtiden, hvor langt flere udlændinge, også udlændinge med længerevarende ophold, får inddraget deres opholdstilladelser og sendes hjem, siger Martin Henriksen, der også er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

Han mener samtidig, at ansvaret ene og alene ligger på Jimmys skuldre, for den situation hans familie vil blive bragt i, hvis han bliver sendt hjem.

- Han har jo stiftet familie vel vidende, at han også godt kunne rejse tilbage til sit hjemland for at stifte familie. Det er en beslutning, som han har truffet, og det kan være, at familien står overfor en svær beslutning, men det må han selv stå til ansvar for, siger Martin Henriksen.

Ekstraordinære omstændigheder skal tillades

Frederik Bloch Münster er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Esbjerg og på Fanø, og han mener bestemt ikke, at Jimmy har drevet gæk med systemet.

- Jeg er enig med DF i, at vi ikke skal tillade folk at tage hjem på ferie, men i Jimmys sag er det anderledes, fordi han er rejst hjem af ekstraordinære omstændigheder, som loven faktisk tillader. Det er ikke at drive gæk med systemet, siger Frederik Bloch Münster, som har været med til at starte underskriftsindsamlingen for Jimmy.

Derfor håber han også, at Jimmys fejl vil blive accepteret af myndighederne, og hvis ikke er han klar til at tage fat i baglandet på Christiansborg, da han så mener, at reglerne burde laves om.

- Jeg mener, at Martin Henriksen burde være glad for, at Jimmy er i Danmark. Han er et godt forbillede for alle, der kommer til Danmark. Han har gjort sine omgivelser rigere, og der er ingen, der vinder noget på, at han skal forlade Danmark. Han har gjort alt det, vi siger, at en flygtning skal gøre, når de kommer til Danmark, siger Frederik Bloch Münster.

DF-ordfører om Jimmy: Han har drevet gæk med det danske system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce