Computere for 300.000 kr. stjålet fra Bramming-skole

16-årige Mathias Gissemann, som går i 10. klasse på efterskolen i Bramming fik stjålet en næsten ny computer. På computeren var der en del skoleopgaver samt en del personlige billeder. Hovedparten af billederne har han dog taget back up af. Foto: Ole Maass.

Computere for 300.000 kr. stjålet fra Bramming-skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 elever mistede tirsdag aften deres computere, da tyve gik systematisk til værks og brød ind i fem af skolens ni elevfløje. Det skete, mens alle elever var samlet til et foredrag med den kvindelige danske landsholdsmålmand, Stina Lykke.

BRAMMING: Computere til en værdi af skønsmæssigt 300.000 kroner blev tirsdag aften stjålet fra en række elevværelser på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole.

I fem af skolens ni elevfløje gik gerningsmændene systematisk til værks, og her stjal de sammenlagt 40 computere, nogle sportstasker samt nogle skoletasker.

- Langt hovedparten af computerne er MacBooks, så der er tale om dyre computere. Der er ingen tvivl om, at det er professionelle tyve, som har vidst, hvad de gik efter, siger Kirsten Thygesen, forstander på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Tyveriet blev begået i tidsrummet fra klokken 19 til 20.30. Det var, mens samtlige skolens 130 elever var forsamlet til et arrangement, hvor den danske landsholdsmålmand i kvindefodbold, Stina Lykke, skulle give eleverne inspiration og fortælle om sin idrætskarriere.

- Umiddelbart inden - efter vi var færdige med aftensmaden - blev det sagt til alle eleverne, at de skulle lukke alle vinduer og slukke lyset i elevfløjene. Og straks derefter var en lærer rundt og låse hoveddøren af i alle ni elevfløje, fortæller Kirsten Thygesen.

For fire år siden
For fire år siden - den 27. februar 2014 - oplevede Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole et tilsvarende stort tyveri af elevcomputere. Kirsten Thygesen, forstander på skolen er ikke i tvivl om, at tyverierne er organiserede. Dengang var der en bølge af tyverier fra flere efterskoler, og hun oplyser, at der også inden for de seneste uger er begået store tyverier på flere skoler.- Tyvene åbner vinduerne og hopper ind på værelserne. Så står der én uden for og tager imod taskerne med computerne, siger hun.

På alle elevværelser er der skabe, hvor elevene kan låse deres værdigenstande inde.

- Men vi har at gøre med teenagere, som har travlt og ikke altid lige får låst deres ting inde, konstaterer Kirsten Thygesen.

Ingen tegn på indbrud

Ikke desto mindre kom gerningsmændene ind. Politiet blev efter det store tyveri kontaktet, og her kunne politibetjentene konstatere, at der ikke var nogle tegn på indbrud i nogle af elevværelserne.

- Nogle af eleverne har så efterfølgende fortalt, at de nok alligevel ikke havde fået lukket vinduerne helt, fortæller forstanderen og lægger ikke skjul på, at det omfattende tyveri har berørt både lærere og elever på skolen.

- Eleverne er naturligvis kede af det. De har rigtig mange skole- og projektopgaver på deres computere, men de har ikke mindst mange personlige ting, billeder og meget andet liggende. Billeder, som de ikke nødvendigvis har backup af. De fleste af skoleopgaverne kan vi genskabe, fordi vi har backup af dem, siger Kirsten Thygesen.

Mens der altså blev stjålet 40 computere fra eleverne i Bramming, har ingen af dem mistet deres smartphones.

- Dem havde de på sig. Vi bad dem om at sætte dem på lydløs umiddelbart inden foredraget med Stina Lykke, fortæller Kirsten Thygesen

Computere for 300.000 kr. stjålet fra Bramming-skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce