Byråd holdt temamøde om Asylcenter Hviding

Esbjerg Byråd holdt temamøde om Asylcenter Hviding forud for seneste byrådsmøde. Her orienterede driftschef fra AsylSyd politikerne om forholdene på centret. Arkivfoto

Byråd holdt temamøde om Asylcenter Hviding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forud for møde i Esbjerg Byråd holdt AsylSyd oplæg for politikerne om forholdene på AsylSyd i forhold til JydskeVestkystens artikler om de mange politirykninger og anmeldelser fra asylcentret i Hviding.

Hviding: Normalt bliver temadrøftelserne forud for Esbjerg Kommunes byrådsmøder holdt for lukkede døre, men borgmester Jesper Frost Rasmussen,(V) har alligevel valgt at melde ud om det møde, der blev holdt forud for byrådsmødet 4. februar.

Ud fra JydskeVestkystens seneste artikler om forholdene på Asylcenter Syd, var driftschef hos AsylSyd, Jakob Kirkegaard, blevet bedt om at holde et oplæg for Byrådet om, hvordan man driver asylcentret i Hviding.

- Jeg synes det var et fin orientering fra Jakob Kirkegaard, der redegjorde for hverdagen på centret, ligesom han også fortalte om AsylSyds kontraktmæssige forpligtelser, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at der efterfølgende var flere afklarende spørgsmål fra politikerne.

- Der var en holdningsudveksling, og det spænder vidt. Der var både bekymringer om forholdene på centret, mens andre synes sagen er en storm i et glas vand og at medierne overdriver situationen, forklarer Jesper Frost Rasmussen, der personligt har fået flere henvendelser fra borgere i Hviding, der, ligesom hos politikerne i byrådssalen, spænder vidt i deres indhold i forhold til, om man er bekymret over situationen eller ikke mærker noget til beboerne på asylcentret.

Ikke lovligt

Også hos AsylSyd var man tilfredse med at få lov til at fortælle om deres arbejde på Asylcenter Hviding.

- Vi fortalte om den operatøropgave, vi har på centret og vores politik om nul-tolerance, og jeg synes politikerne lyttede og stillede gode, opklarende spørgsmål, siger Jakob Kirkegaard og forklarer, at man internt på centret hele tiden har en dialog om, hvordan man kan forbedre sig.

- Vi vil aldrig stoppe med at overveje mulighederne for forbedring, og nu har vi foreløbig en ekstra vagt i et halvt år, hvor vi løbende evaluerer på, hvordan det fungerer, siger Jakob Kirkegaard.

Han forklarer, at vagten rent fysisk går runder på centret. I forhold til blandt andet besøg af biler udefra eller kørsel på centrets område i biler med prøveplader, som JydskeVestkysten fortalte i avisen 3. februar, vil vagten være opmærksom på dette, og blandt andet bede biler eller gæster på centret om at forlade området, hvis de er på centret efter kl. 22, idet det ikke er lovligt med hverken gæster eller biler udefra efter kl. 22.

Jesper Frost Rasmussen er tilfreds med AsylSyds orientering til Byrådet samt det nye tiltag på Asylcenter Hviding.

- Vi følger situationen tæt, og Lise Willer(direktør hos Borger & Arbejdsmarked ved Esbjerg Kommune, red.) har løbende kontakt til AsylSyd. Jeg synes det er et godt tiltag med en ekstra vagt, der rent fysisk er tilstede på centret, og jeg håber det får den ønskede effekt i lokalområdet, siger Jesper Frost Rasmussen.

Byråd holdt temamøde om Asylcenter Hviding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce