Byens Bedste Fredagsbar er sat til salg

Hvad fremtiden bringer for indehaver af Portlands Kenneth Kirketerp (foto), er endnu uklart. Medindehaver Jacob Rand Jensen vil i stedet koncentrere sig om driften af Dronning Louise på Torvet, som han også bestyrer. Arkivfoto: Joan Karlsen

Byens Bedste Fredagsbar er sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For knap 1,2 millioner kroner kan kaffe- og vinbaren Portlands blive din. Indehaverne har efter fem år besluttet at sætte sælge det populære koncept, der i 2018 blev kåret som Byens Bedste Fredagsbar.

Esbjerg: Det er blevet tid til at prøve noget nyt, mener Kenneth Kirketerp og Jacob Rand Jensen, der er indehavere af Portlands på hjørnet af Kirkegade og Skolegade. Fem år efter, at kaffe- og vinbaren slog dørene op, har duoen besluttet at sætte stedet til salg.

- Vi havde egentlig aldrig forestillet os, at vi skulle blive ved i så mange år, men tiden er fløjet afsted. Det har aldrig været drømmen, at vi skulle blive ved, og derfor er vi enige om, at tiden er inde til at forsøge at sælge baren videre, forklarer Kenneth Kirketerp.

Han håber at finde en køber, der vil fortsætte med samme koncept og ånd.

Portlands slog dørene op i efteråret 2014 og fungerer som kaffebar i dagstimerne og vinbar om aftenen. I 2018 blev Portlands kåret som Byens Bedste Fredagsbar, da JydskeVestkysten i samarbejde med Bilka og Home hyldede byens handelsliv.

Barens navn er inspireret af havnebyen og romanheltinden Nina Portland kendt fra forfatteren Jens Henrik Jensens populære trilogi, og det vestjyske ophav en et gennemgående tema i indretningen med møbler fra Bruunmunch og kunst af René Holm.

Mægleren
Portlands er sat til salg via restaurantmaegler.dk, der har til huse i København.Baren, der har et samlet areal på 270 kvadratmeter, koster 1.195.000 kroner og har siddepladser til 60 gæster indendørs og 40 gæster udendørs. Den månedlige husleje beløber sig til 37.710 kroner.

For salgsopstilling og yderligere informationer henvises til mægleren på info@restaurantmaegler.dk.

Baren er stadig åben

For 1.195.000 kroner kan man blive indehaver af barens navn, brand og inventar - det gælder alt fra parasoller til brætspil, kaffemaskiner og køleskabe.

- Vi håber, at vi kan finde en køber, der vil fortsætte med kaffe, vin og tapas som nu, men hvis der kommer en køber med en drøm om at åbne en sushi-restaurant i stedet, så siger vi heller ikke nej. Tiden må vise, hvad det ender med, siger Kenneth Kirketerp og understreger, at selvom Portlands nu er sat til salg, er det ikke ensbetydende med, at baren er lukket.

- Vi ved jo ikke, hvor lang tid, det vil tage at sælge stedet. Der kan gå fem måneder, eller der kan gå et år, men indtil da, fortsætter vi som hidtil, siger han.

Indendørs har Portlands siddepladser til cirka 60 gæster, mens gårdhaven ud mod Kosmoramakarréen kan rumme cirka 40. Ejendommen ejes af Villemoes Holding, og den månedlige husleje beløber sig til cirka 37.000 kroner.

Selvom konkurrencen på det esbjergensiske restaurationsmarked er hård, mener indehaverne sagtens, at det kan lade sig gøre at banke en sund forretning op.

- Det kræver hårdt arbejde, men det kan godt lade sig gøre. Vi har fået det til at løbe nogenlunde rundt, men her er masser af vækstpotentiale, så hvis der kommer en med gode ideer og ny energi, så kan Portlands holde i mange år endnu, mener Kenneth Kirketerp.

Byens Bedste Fredagsbar er sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce