Bussagen: Nu er det nemmere at komme rundt på Fanø

Hos Fanø Kommune er man lykkes med at gøre den kollektive trafik mere fleksibel for øens borgere og turister. Nu kan telebussen nemlig køre sine passagerer fra dør til dør og ikke blot mellem eksisterende busstoppesteder. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen

Bussagen: Nu er det nemmere at komme rundt på Fanø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fanø Kommune er kommet et skridt nærmere en kollektiv trafik, der løser både borgernes og turisternes behov. Nu kan øens telebus nemlig også køre fra dør til dør, selv om det tidligere har været umuligt grundet taxalovgivningen.

Fanø: Nu kan den omtalte telebus på Fanø køre fra dør til dør. Det meddeler Fanø Kommune på deres hjemmeside.

Siden den 8. oktober har der ikke været taxa på Fanø, og fra øens borgere har der lydt et ramaskrig. Flere borgere har meddelt, at de vil flytte fra øen, fordi det er blevet for besværligt at komme rundt uden bil.

Tidligere kunne JydskeVestkysten fortælle, at kommunen ville søge dispensation fra taxalovgivningen, så øens telebus må køre fra dør til dør frem for blot mellem de eksisterende busstoppesteder. Nu er det lykkes kommunen at finde en løsning på problemet - dog ikke med dispensation, men ved at anvende en anden lov end taxalovgivningen.

Telebus på Fanø
På Fanø er der udover rutebilen én bus med plads til 16 personer, som både skal tage sig af den visiterede kørsel af syge og ældre og samtidig fungere som øens fleksible telebus. Bussen kan bestilles mellem klokken 07.45-15.30 og igen 19.00-23.00 i hverdage samt 19.00-23.00 i weekender - i december kommer bussen til at køre frem til midnat. Siden den 8. oktober, hvor bussen blev sat ind til også at fungere som telebus, har den kun kørt mellem eksisterende busstoppesteder, men nu kan den køre fra dør til dør. Telebussen skal bestilles i forvejen - gerne to timer inden kørslen - og det koster 40 kroner pr. voksen og 20 kroner pr. barn at køre med bussen.

Nemmere at komme rundt

Fanøs borgmester er glad for, at det er lykkes kommunen at gøre den kollektive trafik på øen mere fleksibel for borgere og turister.

- Især to grupper har været ramt. De ældre, der har haft svært ved at transportere sig, og gæster til restaurationer eller sommerhuse kan nu blive kørt fra dør til dør. Det løser nogle af de udfordringer, der flere gange har været fremme, siger Sofie Valbjørn (Alt).

Kirsten Poulsen, der er formand for Ældre Sagen på Fanø, er også glad for, at det nu er blevet nemmere for øens ældre at komme rundt. Hun mener dog ikke, at det er den endelige løsning på problemerne.

- Det er en forbedring i forhold til at blive sat af ved et stoppested, men det er ikke løsningen på samfundets problem. Der er stadigvæk store huller, hvor man ikke kan køre med telebussen, siger hun og henviser til, at den ikke kører mellem 15.30-19.00 på hverdage og overhovedet ikke før klokken 19.00 i weekender.

Længere køretider i december

Fanøs borgmester og formanden for Ældre Sagen på Fanø kan dog godt blive enige om, at Fanø Kommune endnu ikke er i mål med øens kollektive trafik.

- Jeg tror ikke, vi er kommet i mål endnu. Der er stadig behov, der skal tages højde for. Vi skal finde ud af, om der er tidspunkter på dagen, hvor der er behov, som ikke bliver mødt endnu. Derudover er der stadig et spørgmål om kapacitet, som vi må gøre os erfaringer med, siger Sofie Valbjørn.

Tidspunkterne er man dog allerede ved at finde en løsning på, for det er blevet besluttet, at telebussen i december kører frem til midnat. Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget i Fanø Kommune er derfor i gang med at se på, blandt andet om forsøgsperioden skal forlænges samt hvad det vil koste at gøre permanent.

Bussagen: Nu er det nemmere at komme rundt på Fanø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce