Brandbilsblomst med et brandvarmt budskab

DCIM\100MEDIA\DJI_0005.JPG
Foto: fotografnavn

Brandbilsblomst med et brandvarmt budskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydvestjysk Brandvæsen har lavet en brandbilsblomst som er en del af TV2's Knæk Cancer Kampagne. Blomsten skal også sætte mere fokus på brandfolkenes egen kamp med at få anerkendt kræft blandt brandfolk som arbejdsrelateret.

ESBJERG: Det krævede lige et godt øje for detaljen, men da først de syv, store, røde brandbiler fra Sydvestjysk Brandvæsen og en enkelt ambulance fra Falck på Beredskabsstationen på Vibevej i Esbjerg var bakket på plads i cirklen. Fem brandfolk var placeret i midten med ansigtet mod hinanden. Dronen sendt i luften. Så foldede brandbilsblomsten - eller cancerblomsten - sig nærmest ud af sig selv.

Det var beredskabsinspektør, Morten Roulund Scheel, der havde fået idéen til at lave cancerblomsten og indsende den til TV2's Knæk Cancer kampagnen.

- Jeg havde set på TV2's hjemmeside, at der var nogen, der havde lavet cancerblomsten med sennep og ketchup, andre med kridtstreger, og så tænkte jeg, at det kunne vi også lave med vores brandbiler på beredskabsstationen i Esbjerg. Det var chefen heldigvis med på, forklarer Morten Roulund Scheel og fortsætter:

- Vi har jo kollegaer, der har haft den sygdom, og vi kender alle sammen nogen, der er eller har været ramt af kræften, så vi synes, det gav god mening at støtte op om kampagnen, og det var chefen (beredskabschef, Jens Mølgaard, red.) heldigvis enig i, fortæller Morten Roulund Scheel.

Alvorlige miner

Bag opbakningen og brandmandsblomsten gemmer sig også et mere alvorligt budskab. Brandfolkene vil nemlig også gerne gøre opmærksom på den kamp, som de kæmper for at få anerkendt kræft blandt brandfolk som en arbejdsrelateret sygdom.

- Brandfolk er en udsat gruppe. Via vores arbejde bliver vi ramt af flere følgesygdomme, hvor nogle af dem er kræft. Vi synes, at der er alt for lidt fokus på, hvad brandfolk egentlig bliver udsat for i arbejdsdagen, forklarer Morten Roulund Scheel.

I øjeblikket er et stort forskningsprojekt til 2,5 millioner kroner i gang med at kortlægge, om der er en sammenhæng mellem kræft og brandfolks arbejde.

Fakta
Brandmænd og kræft

WHO's internationale agentur for forskning i kræft (IARC) har vurderet ud fra den sparsomme forskning, der er på området, at et job som brandmand kategoriseres som muligvis kræftfremkaldende.

  • Brandfolkenes CancerForening ønsker følgende kræftformer anerkendt som arbejdsrelaterede for brandfolk: Leukæmi, hjernekræft, blærekræft, lungekræft, nyrekræft, kræft i urinleder, spiserørskræft, tarmkræft, testikelkræft, Non Hodgkins' syndrom, prostatakræft, hudkræft, brystkræft for kvinder og kræft i knoglemarven.


Brandbilsblomst med et brandvarmt budskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce