Brammings gamle fodbolddrenge mødes igen 50 år efter

Holdet fra Bramming Boldklub, som i 1968 rykkede op i Danmarksserien for første gang i klubbens historie. Her er kun de 11 spillere med, som spillede den afgørende kamp i Horsens. Forrest fra venstre: Erik Nissen, Jens Erik Jensen, Jørn Nielsen. I midten fra venstre: Ejnar Platz, Kurt Jacobsen og Leif Jacobsen. Bagerst klubbens daværende formand Tage Hansen, holdleder Carl Christian Grejsen, Kaj Schmidt, Poul Erik Hermansen, Bent Frandsen, Mogens Thodsen, Jørgen Erik Jørgensen, træner Knud Clausen og Henning Måe. Arkivfoto.

Brammings gamle fodbolddrenge mødes igen 50 år efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 1968 spillede Bramming Boldklubs daværende førstehold sig for første gang op i Danmarksserien. På torsdag mødes alle spillerne - minus to - igen i klubhuset ved Bramming Stadion.

BRAMMING: - Kan du huske....?

Det spørgsmål kommer garanteret til at lyde mange gange, når Bramming Boldklubs gamle fodbolddrenge - anno 1968 - torsdag ved middagstid mødes igen i klubhuset ved Bramming Stadion. Bag initiativet til at samle de gamle BB-drenge, som i 1968 som det første Bramming-hold rykkede op i Danmarksserien står to af spillerne, Bent Frandsen og Ejnar Platz sammen med holdets daværende træner, Knud Clausen, som i dag er 84 år, men stadig rask og rørig.

Knud Clausen mindes også den kamp, som skulle afgøre oprykningen. Det var en udekamp i Horsens.

- Vi vidste på forhånd, at vi skulle vinde kampen. Men vi vidste også, at vi ikke kunne nøjes med at vinde med ét eller to mål. Vi skulle have en stor sejr, for ellers ville VRI rykke op. Vi klarede vores del af opgaven og vandt med 5-0, og i bussen på vej hjem fra Horsens hørte vi så i radioen, at VRI kun havde vundet med 3-1. Det var Gunnar Nu Hansen, som læste det op i sportsnyhederne i radioen den søndag. Havde VRI vundet med 3-0 var de rykket op. Nu blev det i stedet os, og så tog vi hjem til Bramming og festede, fortæller Knud Clausen.

Knud Clausen
Træneren for det Bramming-hold, som for 50 år siden rykkede op i Danmarksserien, Knud Clausen, har også en markant plads i EfB's historiebog. Som 19-årig - i 1952 - debuterede han på EfB's førstehold. I de følgende 12 år spillede han i alt 144 førsteholdskampe for EfB. Det var givetvis blevet til mange flere, hvis han ikke havde været så uheldig med en masse skader. Fire gange (!) i sin aktive karriere brækkede han således benet. Knud Clausen blev også udtaget til A-landsholdet til en kamp i Holland, hvor han dog ikke kom på banen. Han blev også udtaget til landsholdssamling forud for OL i Rom i 1960, men her var det så en brækket arm, som var årsag til, at Knud Clausen alligevel ikke kom i betragtning til det danske landshold, som senere vandt OL-sølv.

En panodil og en lur

Bramming-spillernes forberedelser til kampen var ellers ikke optimale.

- Halvdelen af spillerne på holdet havde været til bryllup hos én af spillerne lørdag aften. Så de var ikke for friske. Og i bussen på vej til Horsens lå Bent Frandsen og havde det skidt. Han fik en panodil og en lur, og så var han klar til at spille, konstaterer Knud Clausen med smil på læben.

På torsdag kommer alle 11 spillere fra holdet - minus to, som desværre er afgået ved døden. Hovedparten bor stadig i Bramming og omegn, men en enkelt - Jørgen Flyvbjerg - bor så langt væk som New Zealand. Han kommer også til 50-års gensynet på torsdag.

Brammings gamle fodbolddrenge mødes igen 50 år efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce