Børnehave i Fanøs byråd: Nye retningslinjer for samarbejde i byrådet

Økonomi- og planudvalget på Fanø diskuterede mandag en række retningslinjer for godt og konstruktivt samarbejde i byrådet. Det sker på baggrund af den dårlige stemning, der har hersket i byrådssalen siden kommunalvalget. Foto: Ditte Irene Knudsen

Børnehave i Fanøs byråd: Nye retningslinjer for samarbejde i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har siden kommunalvalget været en dårlig stemning i byrådet på Fanø. Så nu vil politikerne indføre retningslinjer for god takt og tone, en slags politisk Emma Gad.

Fanø: Det skal være slut med sure miner og hårde toner i Fanøs byråd.

Mandag diskuterede Økonomi- og planudvalget, hvorvidt man skulle indføre et sæt retningslinjer for godt og konstruktivt samarbejde i Fanøs byråd.

Forslaget kom på banen, fordi Fanøs byråd stadig oplever udfordringer i forbindelse med samarbejde. Det skal retningslinjerne gøre op med.

- Vi er startet på et grundlag, hvor der ikke var ret stor tillid. Så tolker man også nemt tingene ind i en sammenhæng, der ikke var tænkt, siger borgmester Sofie Valbjørn (Alt) om begrundelsen for retningslinjerne.

Derfor glæder hun sig over, at Økonomi- og planudvalget har anbefalet retningslinjerne til byrådet.

- Jeg vil rigtig gerne styrke samarbejdet, så vi sammen kan arbejde for at styrke og udvikle Fanø.

Vi anerkender og viser respekt for andres holdning og går altid efter bolden - også når vi er uenige. Vi taler pænt, anstændigt og respektfuldt med hinanden ved møder og om hinanden i læserbreve, på sociale medier eller på anden vis.
- Fra retningslinjerne om godt byrådsskab
Retningslinjerne for godt samarbejde
De diskuterede retningslinjer for godt og konstruktivt samarbejde i Fanø byråd består af fire afsnit: Godt byrådsskab, det daglige samarbejde, samarbejde med forvaltningen og samarbejde med borgerne.

Afsnittet om det gode byrådsskab lægger særligt vægt på respekt og anerkendelse. Afsnittet om det daglige samarbejde har for eksempel fokus på, hvordan man forbedrer samarbejdet ved at huske at orientere hinanden.

Fnidder helt fra start

Den dårlige stemning i Fanøs byråd har hersket siden kommunalvalget i 2017. Dengang kunne Kristine Kaas Krog (Fanø Lokalliste) næsten røre borgmestertitlen med Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Alternativet i ryggen. Alligevel blev det ikke hende, der endte med borgmesterkæden om halsen. Kristine Kaas Krog havde forsøgt at invitere den anden fløj med ind i en bred konstellation, men det takkede de nej til. Venstre, Miljølisten og Socialdemokratiet støttede i stedet op om Sofie Valbjørn som borgmester. Sofie Valbjørn forlod derfor den første konstellation efter betænkningstid, hvorefter hun kunne kalde sig borgmester på Fanø.

Borgmesteren må agere dommer

Kristine Kaas Krog er godt tilfreds med retningslinjerne, men hun stiller sig skeptisk over for, hvorvidt de vil føre til en bedre stemning.

- Det kommer an på, om vi alle lægger os i selen. Vi skal anerkende, at man også selv kan bidrage, hver og en med hver sin rolle, siger hun.

For Kristine Kaas Krog er hele essensen, at man har en dommer, der kan håndhæve reglerne. Er der ikke det, mener hun, at man kan have alle de regler, man vil, uden at det vil gøre en forskel. Derfor har hun allerede en dommer i tankerne.

- Hvis der er konflikter, må det være borgmesteren, der håndterer dem, påpeger hun.

Fanøs borgere kan derfor glæde sig over, at byrådet skal diskutere retningslinjerne. Bliver de godkendt, kan fanøboerne se frem til, at byrådspolitikerne fremadrettet kan koncentrere sig om at udvikle og styrke Fanø.

Børnehave i Fanøs byråd: Nye retningslinjer for samarbejde i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce