Børnegården gav is til 40 års fødselsdag

Der var onsdag rigtigt meget at fejre, da Børnegården i Gredstedbro fejrede en flot, rund fødselsdag. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Børnegården gav is til 40 års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnegården i Gredstedbro, som pædagogerne kalder verdens bedste børnehave, kunne onsdag fejre 40 års fødselsdag. Det blev fejret med is og hurraråb i den institution, der idag er Ribeområdets største daginstitution.

Gredstedbro: Daginstitutionen Børnegården kunne onsdag fejre sin 40 års fødselsdag, og det blev fejret med hejst flag, fællessang, hurraråb og vaffelis til børnene.

I en stor del af tiden har Anna Marie Brorsen været pædagog. og hun har derfor kunnet følge med børnehavens udvikling.

- For år tilbage så vi film på store spoler, og det er da også spøjst, at de børn, jeg passede tilbage i 1980'erne nu kommer med deres egne børn, fortæller Anna Marie Brorsen, der tilføjer, at der naturligvis er sket en del gennem de mange år.

- Der er jo kommet mere skriftligt arbejde, og det er både positivt og negativt, for nu kan vi tage en tidlig indsats. Vi har altid vægtet fagligheden højt, men nu er vi blevet mere bevidst om, at det vi gør, er det rigtige. Vi har også altid haft fokus på at skabe gode rammer til børnene med fokus på leg og læringshjørner, siger hun.

, siger hun og forklarer, at Børnegården er med de 110 børnehavebørn og 18 vuggestuebørn er Ribeområdets største daginstitution.

Det er en fordobling af børnetallet siden åbningen i 1979. Senere kom der også fritidsordning, men omkring årtusindeskiftet Børnegården sig til at være ren børnehave og vuggestue. På den måde er der sket en stille og rolig knopskydning, men det ændrer ikke ved, at pædagog Karina Gjerlevsen kalder Børnegården for den allerbedste daginstitution.

- Vi er verdens bedste børnehave. Den er vokset gennem mange år, men den er stadig rigtig god. I fremtiden håber vi på, at vi kan udvide endnu mere, for der kommer stadig mange børn til, siger hun.

Fra 60 til 128 børn
Da Børnegården i Gredstedbro åbnede i 1979 var der 40 børnehavebørn og 20 fritidsklub børn. Ti år senere var der 66 børn mellem 3 og 14 år. I 1999 blev byens anden børnehave, Åkanden, sluset ind under Børnegården, og året efter blev der bygget to nye stuer på Børnegården. I 2016 blev der udvidet og oprettet en ekstra børnehavegruppe samt to vuggestuegrupper.I dag er der plads til 110 børnehavnebørn og 18 vuggestuebørn. Der er 23 ansatte.

Børnegården gav is til 40 års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce