Børnefernisering i sommervarmen

9-årige Nikoline Skovlund Skrydstrup viste sine mange tegninger og malerier frem for familie og venner, da Ribe Kunstmuseum torsdag holdt fernisering på deres kunstskole for børn. Foto: Chresten Bergh

Børnefernisering i sommervarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ribe Kunstmuseums succesfulde sommerskole afholdt torsdag eftermiddag fernisering efter to uger med glade kunstnerbørn, der kom omkring mange af kunstens genrer samt en badetur med akvareller i sommervarmen.

Ribe: - Sidste år var min storesøster kun med ved ferniseringen, fordi der var chips, forklarer 8-årige Mette Skrydstrup Kjær, der i år igen kunne se sin søster og mor være med, da Ribe Kunstmuseum torsdag eftermiddag holdt fernisering på årets sommerskole for børn med chips, frugt og børnevin.

11 piger og én dreng havde tirsdag, onsdag og torsdag været igennem en lang række kunstneriske greb, og både søskende, forældre og bedsteforældre var mødt frem for at se børnenes tegninger og malerier, som de ivrigt viste og forklarede om, til alle der havde lyst til at høre med.

- Det er megasvært at tegne uden at se på papiret, siger 9-årige Nikoline Skovlund Skrydstrup, og forklarer om arbejdet med at tegne Ribe Kunstmuseums store skulptur Panterjægeren, ligesom de også skulle øve sig i at tegne uden af løfte blyanten fra papiret.

Og der blev vist billeder af fantasifulde solnedgange, af skulpturer, akvareller, farveskalaer og skraveringsteknik med mere på bunkerne af papir, som hver af deltagerne viste til de begejstrede tilskuere.

Vandfarve i springvand

Mette Skrydstrup Kjær er ikke tvivl om, hvad der havde været det sværeste på kunstskolen, som hun for andet år i træk var meget begejstret for.

- Det var, da vi skulle male efter et af værkerne på museet, siger hun og viser den tegning, som alle skulle lave efter eget valg i Modernisternes Rum på kunstmuseets førstesal.

Hun havde heller ikke svært ved at nævne det sjoveste i kunstdagene, som Helene Termansen fra Ribe Kunstmuseum stod for.

- Vi har været i haven hele ugen og spist vores madpakker i pavillionen, og det var været virkelig varmt, siger hun og forklarer, hvordan børnene en af dagene derfor blev bedt om at tage badetøj med.

- Børnene skulle så male på papir og løbe med det igennem havens springvand for at se, hvad der sker med akvareller, når der kommer vand på, siger Helene Termansen og forklarer, at det havde været en stor succes i sommervarmen.

Sommerskolen har været holdt over to uger, hvor der i uge 31 var syv tilmeldte og i uge 32 12 tilmeldte børn.

Børnefernisering i sommervarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce