Blue Water vender tilbage til sorte tal

Kurt Skov, grundlægger og adm. direktør i Blue Water Shipping, da han sidste sommer havde royalt besøg.

Blue Water vender tilbage til sorte tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blue Water Shipping kommer på koncernniveau ud af 2016 med et overskud på 10,4 mio. kr. før skat.

En af landets største transport-og logistiskkoncerner, Blue Water Shipping, har aldrig været et profithungrende monster, der er sat i verden for at tilfredsstille sultne aktionærer. Tværtimod.

Den stolte Esbjerg-virksomhed, som er 75 pct. fondsejede og 25 pct. af familien Skov, laver historisk ikke overskud, der står mål med den milliardstore omsætningen, og det netop offentliggjorte regnskab for 2016 er ingen undtagelse.

Et overskud 10,4 mio. kr. før skat ud af en omsætning på godt fem milliarder kroner betegnes som værende ikke helt tilfredsstillende. Til gengæld er Blue Water tilbage i sorte tal, efter at oliekrise og investeringer i 2015 trak transportgiganten i rødt.

- I løbet af 2016 gennemgik vi en række forandringer og tilpasninger - som følge af vores underskud på 14 mo. kr. i 2015. Tilpasningerne har givet effekt, men det tager på nogle områder lidt længere tid, før resultaterne rigtigt viser sig. Resultatet for 2016 er ikke helt tilfredsstillende, men da resultatet er påvirket af, at vi fortsat investerer kraftigt i forbedring af vores forretning, er det acceptabelt med et beskedent overskud. Det vigtige er, at vi laver overskud, og at vi har vendt udviklingen i positiv retning, siger Kurt Skov, adm. direktør og grundlægger af Blue Water Shipping.

Regnskabet er negativt påvirket af samlede omkostninger på 45 mio. kr. som følge af ændringer i de nordiske aktiviteter, implementering af superterminalen i Taulov til 120 mio. kr. samt lavere aktiviteter inden for olie- og projekt.

- Vi er i et meget konkurrencepræget marked, hvor der er lav margin på mange aktiviteter, og vi er derfor tilfredse med, at forretningen vokser, og at vi er lykkedes med at skabe positive forandringer i 2016, hvor vi er begyndt implementering af nye strategier og organisationer for vores forretningsområder, siger Kurt Skov.

 

Blue Water Shipping
  • Blue Water Shipping blev etableret i 1972 i Esbjerg af Kurt Skov, og de 1400 medarbejdere tilbyder i dag shipping, transport og logistik fra firmaets 60 kontorer verden over.
  • Blue Water har foretaget en udvidelse i antallet af medlemmer i bestyrelsen. Peter Damsboe, der har mere end 25 års erfaring fra transportbranchen, er netop indtrådt som nyt medlem.


 

 

 

Søger ny direktør

For 2017 forventes samlet et bedre resultat end i 2016, da man vil se stadig større effekt af de store investeringer, og fordi man forventer øget indtjening - især inden for olie/gas, vind og projekter, hvor der de seneste måneder har været stigende aktiviteter. Ligeledes leverer den danske del af koncernens største aktivitet - transport af forbrugsvarer, industrigods og fødevarer med skib, lastbil og fly - vækst og solid indtjening.

Gennem det seneste år har Blue Water desuden offentliggjort tre gigantiske kontrakter til en samlet værdi på over fem mia. kr. for oliekonsortiet TCO, der er i gang med at udvide Tengiz-oliefeltet i Kasakhstan. Blue Water er overordnet projektansvarlig for tre konsortier, der for TCO skal transportere omkring 300 moduler på op til 1800 tons til Det Kaspiske Hav. Konsortierne skal til den store opgave bygge 20 specialskibe samt opgradere 11 pramme og 29 slæbebåde. De første skibe er færdigbyggede, men transporterne af moduler begynder først i 2018. Også indtjeningsmæssigt vil aktiviteterne fra Kasakhstan-projektet først ramme Blue Water positivt i 2018.

Den 70- årige Kurt Skov tog for cirka halvandet år siden igen styringen ved sit livsværk, men der arbejdes fortsat på at finde en afløser til posten, så stifteren igen kan trække sig i baggrund som arbejdende bestyrelsesformand.

 

Blue Water vender tilbage til sorte tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce