Bevillingsballade i Skolegade kan ende med søgsmål mod kommunen

Brødrene Lars og Carsten Prisfeldt, der sammen ejer Skræddergaarden og No.31, sidder tilbage med en fornemmelse af, at bevillingsnævnet har glemt at tænke sig om, da de forlængede James Bonds bevilling. Arkivfoto: Chresten Bergh

Bevillingsballade i Skolegade kan ende med søgsmål mod kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er konkurrenceforvridende, når Esbjerg Kommune giver et diskotek lov til at holde morgenfest til klokken 08, men ikke de andre. Det mener flere barejere, der nu overvejer at sagsøge kommunen.

Esbjerg: Da man fra politisk side lagde op til, at det ved udgangen af 2015 skulle være slut med morgenfesterne i Skolegade, blev det mødt med det både harme, protester og store underskriftindsamlinger. Efter flere måneders forhandlinger lykkedes det til sidst at finde et kompromis, og festen fik lov til at fortsætte til klokken 06, mens sidste gæst skulle være ude af døren klokken 06.30.

Men nu er bevillingsballaden blusset op på ny.

For når diskotekerne i Skolegade lukker ølhanerne klokken 06, kan gæsterne i stedet fortsætte morgenfesten på James Bond, der som eneste bar i midtbyen må blive ved til klokken 08. Det er ikke alene i strid med den aftale, man indgik forud for vedtagelsen af den nye restaurationsplan, det er også konkurrenceforvridende, lyder kritikken fra flere barejere. De overvejer nu at sagsøge Esbjerg Kommune.

Restaurationsplanen
Bevillingsnævnet i Esbjerg Kommune bestemmer, hvilke restaurationsvirksomheder der må servere alkohol, og om de må holde åbent længere end til klokken 02.00 om natten.I marts 2015 vedtog Esbjerg Byråd at udskyde den almindelige lukketid fra klokken 24.00 til klokken 02.00. Det vil sige, at restaurationerne som udgangspunkt skal holde lukket mellem klokken 02.00-05.00, medmindre de har tilladelse til at udvide åbningstid. Det var i den forbindelse, at der opstod ballade med barejerne i Skolegade og gæsterne i Esbjerg natteliv, fordi man fra politisk side ønskede at standse morgenfesterne.

Efter et helt års forhandlinger mellem bevillingsnævnet, restauratørerne, foreningerne, de forretningsdrivende og det lokale politi, at man til sidst indgik en særaftale om, at festen omkring Skolegade og Torvet må fortsætte til klokken 06, mens sidste gæst skal være ude af døren klokken 06.30.

Restaurationsplanen for Esbjerg Kommune trådte i kraft den 1. januar 2016.

Unfair konkurrence

Med vedtagelsen af restaurationsplanen i 2015, var der udsigt til, at alle natklubber og barer ville blive underlagt de samme regler i takt med, at de eksisterende bevillinger udløb. Derfor har det medført stor undren, at diskoteket James Bond har fået forlænget sin bevilling på de gamle vilkår frem til 2021.Det betyder, at de må fortsætte festen til klokken 08, mens de andre skal standse udskænkningen to timer tidligere.

- Kommunen modarbejder sin egen strategi. Det giver ingen mening. Det var på kommunens foranledning, at vi i 2015 var hele møllen igennem med advokater og møder, fordi de ville have alle til at lukke klokken 05. Så fandt man endelig en løsning, der var tilfredsstillende for os alle, og nu smider Esbjerg Kommune det hele på gulvet, siger Lisa Madsen fra King George.

Hun bakkes op af Carsten og Lars Prisfeldt, der sammen ejer No.31 og Skræddergaarden.

- Vi sidder tilbage med en fornemmelse af, at bevillingsnævnet simpelthen har glemt at tænke sig om, siger brødrene, der efterfølgende har anmodet bevillingsnævnet om få samme vilkår som James Bond. De har fået afslag.

- Når vi andre lukker, kan vi nu se gæsterne sive ned mod James Bond, fordi de er de eneste, der må fortsætte. Vi har svært ved at se, hvordan det her ikke er konkurrenceforvridende, siger Carsten Prisfeldt.

- Sådan har vi altid gjort

På den anden side af bordet afviser formanden for bevillingsnævnet, Henrik Vallø (Borgerlisten), kritikken.

- James Bond har altid haft sådan en bevilling, og det har aldrig før heddet sig, at det var konkurrenceforvridende, siger Henrik Vallø.

Men med den nye restaurationsplan er alle andre blevet underlagt samme regler. Hvorfor må James Bond holde længere åbent end de andre?

- Vi skeler naturligvis til praksis, men hver sag vurderes individuelt. James Bond har, i modsætningen til de andre, ikke tilladelse til at holde åbent alle ugens dage. Desuden har de et helt andet publikum, mener formanden.

Kan ende i retten

Den forklaring køber barejerne dog ikke.

- Det er faktuelt forkert. Samtlige beværtninger i Esbjerg en bred vifte af gæster, og alle søger jo ned mod James Bond, når vi andre er tvunget til at lukke. Jeg har svært ved at se, hvordan det ikke kan være konkurrenceforvridende, siger Carsten Prisfeldt.

De har klaget over nævnets afgørelse, og sagen har været en tur forbi byrådet, men her var konklusionen den samme. Derfor overvejer brødrene at tage skrappere midler i brug.

- Vi er ikke ude på tage noget fra James Bond, men målet er at vi alle får nogenlunde fælles spilleregler, ligesom vi havde før 2015, hvor alle steder måtte holde åbent til klokken 07. Vi har ikke afgjort, hvad vi vil gøre endnu, men vi overvejer at bringe sagen for retten, siger Lars og Carsten Prisfeldt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra indehaverne af James Bond.

Bevillingsballade i Skolegade kan ende med søgsmål mod kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce