Bandeparagraf rejser definitionsspørgsmål: Vi er bare kammerater

- ST-gruppen eksisterer ikke. Vi er bare kammerater, påstår de sigtede. Arkivfoto: Jysk Fynske Medier

Bandeparagraf rejser definitionsspørgsmål: Vi er bare kammerater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Definitionen af en bande er blevet afgørende i retssag mod fire unge, der er tiltalt efter bandeparagraffen.

Esbjerg: Hvornår er man egentlig med i en bande - og hvornår er man "bare" en flok rødder, der hænger ud i gården?

Den diskussion er pludselig blevet højaktuel i Esbjerg, hvor fire unge mænd netop nu er på anklagebænken i en af de første retssager i bandekonflikten mellem de to lokale grupper Kvaglundgruppen og ST-gruppen, der hører til på Stengårdsvej i Esbjerg. Det skriver DR Syd.

Tre af mændene blev anholdt i oktober og november sidste år, mens den fjerde var efterlyst og blev anholdt i København i januar i år. Alle fire har siden været varetægtsfængslet. De fire mænd, der er mellem 21 og 23 år, er tiltalt for at have været i besiddelse af et skydevåben og skarp ammunition som led i den verserende bandekonflikt i Esbjerg.

Men spørger man deres venner, er der slet ikke tale om en bande.

- ST-gruppen eksisterer ikke. Vi er bare kammerater. Det har intet med bander at gøre. Vi er vokset op, gået i skole og har spillet fodbold sammen, siger Abdi Batruun og Sam Jarad, der bor på Stengårdsvej, til DR Syd. det samme sagde de fire tiltalte, da de sad i vidneskranken på retssagens første dag, torsdag den 6. september. De erkender alle punkter i anklageskriftet, men nægter enhver form for tilknytning til en bande. Her forsøger anklageren at få dem dømt efter den særlige bandeparagraf, der giver dobbelt straf.

Politiet er helt uenig

Syd- og Sønderjyllands Politi er helt uenig med de unge og er slet ikke i tvivl om, at de fire tiltalte er bandemedlemmer, fortæller vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen Carsten Ahrentoft Andersen.

- I vores øjne er der ingen tvivl om, at der er tale om en bande hver sit sted. Det har vi moniteret og dokumenteret, men i sidste ende er det op til retten at afgøre, om der er tale om en bande eller ej, siger han til DR Syd.

Straffen til de fire tiltalte afhænger helt af, hvorvidt anklageren kan overbevise dommeren og de to domsmænd om, at de fire mænd er en del af ST-gruppen eller ej.

Bandeparagraf rejser definitionsspørgsmål: Vi er bare kammerater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce