Bandekrigen har skabt højt sikkerhedsniveau ved sygehuset

Ved episoden ved sygehyset i september afsøgte betjente med politihunde det afspærrede område i Østergade ved Sydvestjysk Sygehus. Foto: Jesper Orry

Bandekrigen har skabt højt sikkerhedsniveau ved sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et bandemedlem med skudsår kan håndteres tilfredsstillende sikkerhedsmæssigt på Fælles Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus. Det viser øvelse med politi og sygehus.

Esbjerg: Hvor godt fungerer beredskabet på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg i tilfælde af, at en person med tilknytning til bandemiljøet kommer til Fælles Akutmodtagelsen med skudsår?

Ganske tilfredsstillende. Det er konklusionen, efter at sygehuset og Syd- og Sønderjyllands Politi i sidste uge gennemførte en såkaldt procedureøvelse, der fokuserede på arbejdsgangene i tilfælde af en sådan hændelse.

Øvelsen viste, at politiet og sygehuset har et fintmasket samarbejde om sikkerheden på Fælles Akutmodtagelsen.
Fra artiklen

To scenarier

Øvelsen fokuserede på to mulige hændelsesforløb, der kan skabe uro på afdelingen. Dels at en såret person med tilknytning til en bandegruppering bliver bragt ind med ambulance efter en skudepisode og skal behandles. Dels at personen selv møder op på hospitalet for at modtage behandling. Øvelsen viste, at politiet og sygehuset har et fintmasket samarbejde om sikkerheden på Fælles Akutmodtagelsen.

Der er procedurer, der sikrer grundig briefing til sygehuspersonalet og en vurdering af sikkerhedssituationen ved indlæggelse af personer med tilknytning til bandegrupperinger. Der er alarmprocedurer, der sikrer hurtig udrykning, hvis hospitalet har behov for det. Det gælder både parterne imellem samt internt på sygehuset. Derudover har politiet interne procedurer for, at der sendes politipersonale til sygehuset. Det sker i tilfælde af politiopgaver, som kan medføre uro på en afdeling på sygehuset.

Øvelsen har givet anledning til mindre præciseringer og opdateringer af interne planer og arbejdsgange. Men alt i alt fungerer beredskabet på Sydvestjysk Sygehus og samarbejdet med Syd- og Sønderjyllands Politi ganske tilfredsstillende, understreger både Sydvestjysk Sygehus og Syd- og Sønderjyllands Politi.

Episoder ved sygehuset

Baggrunden for øvelsen er flere episoder med stridende bandemedlemmer ved Fælles Akutmodtagelsen/skadestuen. I september måtte Syd- og Sønderjyllands Politi sende en stor styrke til sygehuset efter meldinger om skud.

Bandekonflikten i Esbjerg blev meget synlig allerede i november 2017, da en 21-årig mand blev skudt i begge ben og måtte bevogtes af politiet på sygehuset - både af hensyn til ham selv og af hensyn til personalet på sygehuset.

Tidligere i samme måned blev en 23-årige mand skudt i en bil på hjørnet af Strandby Kirkevej og Kronprinsensgade. Også her fortalte øjenvidner til JydskeVestkysten, at der var kaotiske tilstande i akutmodtagelsen på sygehuset, fordi venner til ofret befandt sig på stedet.

Disse og andre episoder mellem de to rivaliserende bander ved akutmodtagelsen skabte utryghed blandt personalet på sygehuset. Og det er blandt andet det, som politi og sygehusledelse reagerede på med øvelsen.

Bandekrigen har skabt højt sikkerhedsniveau ved sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce