Arbejdsmiljø igen i orden på Bramming-skole

Arbejdsmiljøet på Bakkevens Skoles specialafdeling har igen føet en grøn smiley af Arbejdstilsynet efter flere år med store problemer. Foto: Martin Wilde

Arbejdsmiljø igen i orden på Bramming-skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En grøn smiley spreder atter smil over Bakkevejens Skole som tegn på, at arbejdsmiljøet på skolens specialafdeling igen er i top, efter flere år med store problemer.

Bramming: Der blev serveret fastelavnsboller til de ansatte på Bakkevejens Skole fredag. Årsagen er en grøn smiley, som tegn på et godt arbejdsmiljø, som skolen fik torsdag, da Arbejdstilsynet var på besøg.

Højt sygefravær, vold og trusler om vold mod lærerne - både fysisk og psykisk - gjorde ellers, at Arbejdstilsynet for et par år siden skred ind og dikterede påbud efter påbud til specialafdelingen på Bakkevejens Skole. Påbudene førte til, at der blev opmærksomhed om problemerne, og specialafdelingen, som elever med særlige udfordringer undervises i, fik en pædagogisk leder tilknyttet på heltid i stedet for deltid. Og så blev der iværksat tiltag, som skulle få klarlagt problemernes omfang.

- Vi er gået fra en til to arbejdsmiljørepræsentanter, som er til stede hver dag blandt lærerne, og vi har fokuseret på forebyggende indsatser. Tidligere var det vanskeligt at få medarbejderne til at udfylde skemaer med hændelserne. Hvad skal det nytte, spurgte de. Men det skal registreres, og man får man tid til det. Og så har vi opbygget teams, så de ansatte ikke hurtigt bliver ladt alene, fortæller Pernille Berthelsen, der er pædagogisk leder på specialafdelingen på Bakkevejens Skole.

Der er nogle opgaver i specialgruppen som gør, at vi skal se på, hvordan vi passer på medarbejderne.
Pernille Berthelsen, pædagogisk leder

Er blevet klogere

Skemaerne skaber data, så ledelse og medarbejdere ved, præcis hvor mange hændelser, der har været, og hvad der skal arbejdes med. Det forebygger rygter og falske mavefornemmelser.

- Vi har fået supervision med fast tilknyttet psykolog, og alle lærere og pædagoger er kompetenceudviklet i specialpædagogik med undervisere fra UC Syd. Vi er blevet meget klogere på, at for mange børn på for lidt plads ikke er godt, og det er heller ikke godt, hvis de er for spredt, siger Pernille Berthelsen, der for to år siden fik jobbet som leder af afdelingen, da problemerne var flest.

Et af tiltagene var "Huset" ved Bakkevejens Skole, som åbnede sidste år, så alle elever på skolens specialafdeling nu går på Bakkevejens Skole. Tidligere var det nødvendigt, at nogle elever gik på Nordre Skole.

Arbejdsmiljø igen i orden på Bramming-skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce