Anders skal bygge bro mellem folkeskole og erhvervsliv

Anders Mischorr-Boch bliver som erhvervsplaymaker central for et konstruktivt samarbejde mellem skoler, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, der gerne skal resultere i aftaler om spændende læringsforløb. Pressefoto: Esbjerg Kommune

Anders skal bygge bro mellem folkeskole og erhvervsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For at styrke samarbejdet mellem folkeskolen og erhvervslivet har Esbjerg Kommune ansat en erhvervsplaymaker. Anders Mischorr-Boch tiltræder stillingen ved årsskiftet.

Esbjerg: Virksomhederne skal ud på skolerne, og eleverne skal ud i virksomhederne. Hvordan det skal ske, er nu op til 38-årige Anders Mischorr-Boch at finde ud af, når han ved årsskiftet tiltræder jobbet som erhvervsplaymaker.

Med sig tager han 12 års erfaring som lærer på henholdsvis Guldager Skole og Sønderrisskolen og før det ni års erfaring fra jernindustrien. Den lidt særegne kombination betyder, at Anders Mischorr-Boch har et fordelagtigt kendskab til begge de verdener, som han nu skal arbejde i krydsfeltet mellem.

- Jeg var lidt af en rod i folkeskolen. Da jeg var færdig med skolen, var min eneste mulighed Teknisk Skole. Derfor arbejdede jeg i en del år som arbejdsmand i jernindustrien, forklarer Anders Mischorr-Boch.

Faktisk færdiggjorde han tre ud af fire års læretid som smed, inden han besluttede sig for at skifte kurs og forfølge drømmen om lærerjobbet.

- Som lærer har det altid ligget mig meget på sinde, at konkret og praktisk læring kan være med til at løfte nogle af de elever, der har det svært, for det ved jeg jo fra mig selv. Jeg har egentlig altid været bogligt dygtigt, men modenheden manglede. Det var også derfor, jeg besluttede mig for at skifte kurs, da jeg blev lidt ældre, siger Anders Mischorr-Boch og tilføjer:

- Derfor er det i virkeligheden også lidt sådan nogle som mig selv, jeg skal ud og have fat i.

Erhvervsplaymaker
Esbjerg Kommune har pr 1. januar 2018 ansat Anders Mischorr-Boch som erhvervplaymaker. Målet med ansættelsen er at styrke dialogen og samarbejdet mellem folkeskolerne, erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne i Esbjerg. Det er samtidigt er forsøg på at kvalificere elevernes valg af ungdomsuddannelse og imødekomme erhvervslivets voksende sult efter skarpe hjerner og dygtige hænder.Esbjergs nye erhvervsplaymaker er 38 år og er født og opvokset i Esbjerg. Privat er han gift med Christina og sammen har parret tre børn på 5, 11 og 13 år. 

 

Fordyrende mellemled

Som erhvervsplaymaker bliver det hans opgave at fjerne nogle af de fordyrende mellemled, der førhen har afholdt de lokale virksomheder fra at samarbejde med skolerne. 

- De taber jo pusten, før de overhovedet er kommet i gang, hvis de skal kommunikere og koordinere med 20 forskellige lærere. Omvendt har lærerne måske svært ved at danne sig et overblik over, hvad de enkelte virksomhed har at byde på, og hvordan det kan være relevant for eleverne. Det skal jeg gerne gøre nemmere, siger Anders Mishcorr-Boch.

Han glæder sig til at tage fat på opgaven.

- Både skolevæsenet og det lokale erhvervsliv er i en rivende udvikling, og det er min oplevelse, at erhvervslivet er klar til at få en langt større rolle i folkeskolen. De har jo netop brug for skarpe hjerner og dygtige hænder. Der er altså et potentiale, som kan styrkes, og den opgave glæder jeg mig til at være med til at løfte, siger den nye erhvervsplaymaker.  

Anders skal bygge bro mellem folkeskole og erhvervsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce