Alle betalinger for madservice i botilbud skal kulegraves

Madlavning for handicappede kan udløse en større regning til Esbjerg Kommune. Arkivfoto

Alle betalinger for madservice i botilbud skal kulegraves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys for omfattende undersøgelse af sagen, hvor handicappede formentlig er blevet afkrævet store ekstrabetalinger ulovligt. Regning til både nuværende og tidligere borgere på botilbud i de sidste tre år skal gennemgås. Social- & Arbejdsmarkedsudvalget følger sagen tæt.

Esbjerg: Alle handicappede borgeres betaling af "madpenge" skal kulegraves af embedsmænd i Esbjerg Kommune.

- Vi vil have alle sager gennemgået, vi er nødt til at være sikre på, at der ikke er flere fejl. Borgerne skal have tillid til kommunen, siger formanden for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Henrik Vallø (Borgerlisten) om sagen, hvor borgere med svære handicap ved en fejl ulovligt er blevet opkrævet betaling for madfremstilling - altså løn til køkkenpersonale - selv om de i realiteten ikke skulle betale.

- Det er en svær sag, og jeg er selvfølgelig enormt ærgerlig over, at der er sket fejl i opkrævning af det, der hedder "kostlønandele". Omvendt er jeg glad for, at fejlen er opdaget og lagt åben frem for udvalget. Vi har godkendt modellen for tilbagebetaling af mulig uretmæssig opkrævning, men har ønsket, at alle borgernes sager skal gennemgås tre år tilbage, siger Henrik Vallø.

- Det her er en tillidssag for borgerne, det skal være de rigtige beregninger. Jeg tør ikke komme med et bud på, hvor meget denne sag vil koste kommunen. Men det bliver givet en sag, hvor efterbetalingen til borgerne skal på budgettet til næste år, siger han videre.

Det her er en tillidssag for borgerne, det skal være de rigtige beregninger. Jeg tør ikke komme med et bud på, hvor meget denne sag vil koste kommunen. Men det bliver givet en sag, hvor efterbetalingen til borgerne skal på budgettet til næste år.
Henrik Vallø (Borgerlisten), formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

2,6 mio. kr. - det er et stort beløb

Revisionsfirmaet BDO har beregnet, at hvis alle borgere, der har betalt i de berørte botilbud, skal have penge tilbage, vil det koste godt 2,6 millioner kroner. Det betegner forvaltningen dog som urealistisk.

Der er knap 300 nuværende beboere under Udviklingscenter Vest, men nu skal altså også tidligere beboere have deres betalinger gennemgået i forhold til gældende regler. Der er allerede afsat to socialrådgivere på halv tid samt en vikar til genopretning af betaling inden årsskiftet, men om det slår til nu, vides ikke.

- Vi er nødt til at få det hele undersøgt. Vi skal følge lovgivningen, siger Henrik Vallø, der medgiver, at 2,6 millioner kroner er et stort beløb - også i Esbjerg Kommunes budget.

De handicappede risikerer ikke at komme til at betale ekstra for de forløbne tre år, men hvis de efter reglerne skal betale, skal de også betale i fremtiden. Har man betalt for meget - eller sket ikke skulle betale - får man penge tilbage. Maksimalt kan hver borger få cirka 48.600 kroner tilbage.

Alle betalinger for madservice i botilbud skal kulegraves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce