Alkoholikere og narkomaner klarer sig bedre - men der bliver flere hjemløse

Stofmisbrugere får blandt andet metadon og heroin for at sikre dem et tåleligt liv. Og det har Esbjerg Kommune succes med i disse år. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Alkoholikere og narkomaner klarer sig bedre - men der bliver flere hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampen for at hjælpe socialt udsatte, handicappede og psykisk svage foregår med stærkt svingende resultater i Esbjerg. Men på flere punkter virker kommunens indsats bedre end i resten af landet.

Esbjerg: De socialt udsatte i Esbjerg klarer sig på flere punkter godt. Behandlingen af misbrugere af narkotika og alkohol virker - og ligger på samme niveau eller bedre end i resten af landet.

Og flere og flere udsatte unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse eller gennemfører uddannelsen, hvis man sammenligner med hele landet.

Desværre viser tallene fra 2017 også, at der bliver flere og flere hjemløse i Esbjerg Kommune. 182 levede som hjemløse i 2017, mens det var 136 to år før. Stigningen i hjemløse ses over hele landet, og det vækker opsigt.

- Det virker, som om vi kan gøre aldrig så meget for at forhindre hjemløshed - der bliver flere og flere, siger Henrik Vallø (Borgerlisten), formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget. Udvalget har netop har fået en orientering om udviklingen i det sociale arbejde i Esbjerg i forhold til resten af Danmark.

Færre udsatte i job

Tallene er brogede, således er der færre handicappede, psykisk syge eller folk med sociale problemer, der er i uddannelse eller job i Esbjerg sammenlignet med hele landet. Esbjerg Kommune har desuden ikke fulgt med den positive udvikling i hele landet i forhold til udsatte unge, der er kriminelle.

Målene med den sociale indsats er, at flere skal være en del af et arbejdsfællesskab, og færre skal være socialt udsatte.

53 procent af de udsatte unge i Esbjerg Kommune var i 2016 i gang med eller havde gennemført en ungdomsuddannelse, det er et fald fra 57 procent i 2014. Til sammenligning er andelen for hele landet faldet fra 51 procent i 2014 til 47 procent 2016.

Ikke-udsatte unge i Esbjerg Kommune med en færdig ungdomsuddannelse eller som er i gang med uddannelse er faldet fra 86 til 85 procent i 2016. Andelen af personer i Esbjerg Kommune, som modtager en indsats for sociale problemer eller psykiske vanskeligheder efter serviceloven, og som er i uddannelse eller beskæftigelse, var cirka tre procent i perioden 2014-2016. Til sammenligning var andelen for hele landet syv.

Andelen af udsatte unge i Esbjerg Kommune, som har begået kriminalitet, er steget fra 8 procent i 2014 til 11 i 2016. På landsplan er der færre udsatte unge, der begår kriminalitet med et fald fra 9 til 7 procent.

Andelen af personer i Esbjerg Kommune, der er stoffrie eller har et reduceret eller et stabiliseret stofmisbrug efter afslutning af et behandlingsforløb for stofmisbrug, er steget fra 38 procent i 2016 til 40 i 2017. Antallet af forløb er steget fra 276 til 320.

Også alkoholbehandlingen er en stigende succes. Folk, der bliver alkoholfri eller reducerer alkoholforbruget er steget fra 30 procent i 2013 til 40 procent i 2017. Antallet af personer i offentlig alkoholbehandling er faldet fra 166 til 101.

Alkoholikere og narkomaner klarer sig bedre - men der bliver flere hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce